Artikel top billede

Fremadstormende Uber-rival henter stor investering fra Mercedes: Har kig på det danske marked

Den estiske taxi-app Taxify har hentet en kæmpe investering fra bilgiganten Daimler. Den kapital skal bruges til at sætte fart under ekspansionen, og virksomheden har allerede kig på det danske marked.

Den estiske taxi-app Taxify har netop hentet en investering på 175 millioner dollar, hvilket betyder, at virksomheden nu har en værdiansættelse på over en milliard dollar.

Det skriver Techcrunch.

Den tyske bilgigant Daimler, der blandt andet ejer Mercedes-Benz, var den største investor i kapitalrunden, og derfor får virksomheden nu også en plads i Taxifys bestyrelse.

Den nye kapital skal iføge Techcrunch først og fremmest bruges til at sætte yderligere fart under Taxifys ekspansion i Europa og Asien.

Har kig på det danske marked

Taxify har blandt andet haft succes med at rykke ind på markeder, som Uber har været tvunget til at trække sig ud af. Derfor har Taxify også tidligere udvist interesse for det danske marked.

Martin Villig, der i 2013 stiftede Taxify sammen med sin bror Markus, oplyste sidste år til Computerworld, at virksomheden arbejder målrettet på at gøre sin entre på det danske.

"Efter at Uber har valgt at forlade Danmark, er Taxify nu på udkig efter vognflåder i Danmark,” skrev han i e-mail til Computerworld.

Læs også: Stor østeuropæisk taxi-app vil ind på den danske marked efter Ubers afsked: "Vi er på udkig efter danske vogne"

Et bilmarked i forandring

Den tyske bilgigant har gennem de seneste år oprustet ganske heftigt på innovationsfronten i et bil-marked, der i disse år er under stor forandring.

Mange eksperter spår, at vi i fremtiden vil opleve, at bilejerskab vil blive mindre udbredt. I stedet vil kørsel blive en service, der bliver udbudt af kørselstjenester som eksempelvis Uber eller Taxify.

Daimler har blandt andet opkøbt delebilstjenesten Car2Go og den tyske samkørselstjeneste Flinc, og dertil kommer investeringer i samkørselstjenesterne Via og Turo.

Daimler er ligeledes blandt de europæiske bilmærker, der er længst fremme med udviklingen af selvkørende teknologi.

Læs også:
Dansker spiller vigtig rolle i Mercedes-Benz' fremtidsvision: Denne bil er spydspidsen i kampen mod it-giganterne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere