Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Facebooks annonceplatform i kaos få dage inden Black Friday

I flere timer var der tirsdag enorme problemer hos Facebooks reklameplatform Ads Manager. Nedbruddet har været skyld i, at flere brugere og virksomheder ikke har kunnet oprette eller købe annoncer på det sociale medie.

Facebooks Ads Manager, der giver brugere mulighed for at oprette og købe annoncer på Facebook, var i går tirsdag nede i flere timer. Det sker få dage inden Thanksgiving, Black Friday og Cyber Monday, der er nogle af de allerstørste indkøbsdage.

Det skriver CNBC og flere andre medier.

Nedbruddet medvirkede til, at brugere og annoncører ikke kunne oprette eller købe reklamer på Facebook, Facebooks app, Messenger og Instagram.

Det forlyder, at nogle brugere og annoncører havde problemer med servicen i op til otte timer.

"Jeg har arbejdet med sociale medier i over fem år og er stødt på nedbrud her og der. Men dette er med længder det største nedbrud, som jeg har oplevet indtil nu," lyder det fra en social strategi- og driftsdirektør hos MediaCrossing til Business Insider.

Flere kilder melder om problemer med at se statistik for reklamer, redigere i live reklamer eller sætte nye kampagner i gang, imens problemerne varede.

Læs også: Efter Facebook-hack: Sådan undersøger du om din konto er blevet hacket

Nedbrud sker op til kæmpe indkøbsdage

En kilde har overfor Business Insider fortalt, at han aldrig før har oplevet annonceplatforme være nede så tæt på de store indkøbsdage i form af Thanksgiven, Black Friday og Cyber Monday.

Ifølge Marketingland, der har været i kontakt med Facebook, er problemet med Ads Manager løst, men der kan stadig forekomme problemer.

"Vi har løst det underliggende problem, men annoncører kan stadig opleve sporadiske problemer, som bør være forbedret i løbet af de næste par timer. Vi er opmærksomme på, at problemet kom på et vigtigt tidspunkt i året for mange annoncører og undskylder for eventuelle forstyrrelser, det har medført," skriver en talsperson fra Facebook til Marketingland i morges dansk tid.

Nedbruddet bør ifølge en talsperson fra Facebook ikke have haft betydning for reklamer, der var igangsat inden problemerne.

Black Friday og Cyber Monday er traditionelt de største indkøbsdage i USA. Cyber Monday var den største online shoppingdag i USA's historie med online køb for omkring 43 milliarder kroner.

Læs også: Facebook kan have mistet én million europæiske brugere som følge af GDPR




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere