Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Rusland vil slukke for internettet i hele landet i stor test

Inden april lukker Rusland ned for internettet over hele landet for en dag. Myndighederne vil teste, hvordan man beholder al internettrafik på russiske servere. Det langsigtede mål er at kopiere Kinas 'Great Firewall' i Rusland.

Rusland vil afbryde adgangen til internettet for en hel dag over hele det befolkningsrige land inden april.

De russiske myndigheder og internetudbydere vil i fællesskab lukke ned for internetadgangen for landets omkring 143 millioner indbyggere.

Det sker for at teste, hvordan landet kan sikre sit eget uafhængige internet i tilfælde af agressioner fra andre lande.

Der er endnu ikke sat en bestemt dato for testen, men forsøget vil ske inden 1. april.

Det skriver it-medier ZDNet.

Læs også: Tyskland øremærker 22 milliarder til kunstig intelligens-projekter

Vil kopiere Kinas 'Great Firewall'

Forsøget tager udgangspunkt i et russisk lovforslag, der blev fremsat i december 2018.

Her fremgår det, at man ønsker at teste, hvordan et uafhængigt russisk internet vil fungere i praksis, ligesom det også skal testes, hvordan de russiske myndighedere og internetudbydere kan omdirigiere al internettrafik i landet, så hele internettrafikken bliver styret af Roskomnadzor, der er Rusland teleovervågningsmyndighed, i stedet for at bevæge sig via udenlandske servere.

Læs også: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

Testen vil forventeligt løbe af stablen før 1. april, da datoen samtidig er deadline for ændringer til det russiske lovforslag.

Ifølge ZDNet er det langsigtede mål for de russiske myndigheder at skabe et webfiltreringssystem, der minder om Kinas 'Great Firewall, men Rusland ønsker samtidigt også muligheden for at kunne afbryde internettet i hele landet, hvis det er nødvendigt.

Derfor er der brug for at etablere et lokalt intranet over hele landet på sigt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere