Artikel top billede

Tyskland øremærker 22 milliarder til kunstig intelligens-projekter

Den tyske regering vil bruge mere end 22 milliarder kroner på kunstig intelligens frem imod 2025. Hvilke konkrete projekter pengene skal gå til er endnu uvist.

Tysklands regering med forbundskansler Angela Merkel i spidsen vil torsdag vedtage beslutningen om at afsætte hele 3 milliarder euro - svarende til mere end 22 milliarder kroner - til at udvikle tyske projekter inden for kunstig intelligens.

Pengene er øremærket til projekter, der er "made in Germany" frem til 2025.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som har informationerne fra tyske aviser.

Historien melder endnu intet om, hvilke konkrete projekter den tyske regering har i tankerne, så det er endnu uvist om, der eksempelvis er tale om projekter til den offentlige sektor, eller om private aktører også kan få del i midlerne.

Læs også: Kristian Jensen frygter amerikansk hævn, hvis EU ændrer beskatning af tech-giganter

Problemer med kunstig intelligens i Region Hovedstaden

Kunstig intelligens-projekter er ofte blevet udråbt til fremtiden, men ikke alle projekter kører endnu på skinner.

Herhjemme har Region Hovedstaden eksempelvis lavet en aftale om kunstig intelligens-løsninger med IBM, der er løbet ind i problemer.

Parterne indgik en femårig aftale i sommeren 2017, men nu har regionen indstillet til, at aftalen bliver opsagt på grund af blandt andet manglende resultater på næste regionrådsmåde, som foregår 20. november.

IBM har ikke ønsket at besvare spørgsmål i sagen.

Det kan du læse mere om her: Vil ikke besvare spørgsmål: Se IBM's reaktion på kommende annullering af million-aftale med Region Hovedstaden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere