Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Tyskland øremærker 22 milliarder til kunstig intelligens-projekter

Den tyske regering vil bruge mere end 22 milliarder kroner på kunstig intelligens frem imod 2025. Hvilke konkrete projekter pengene skal gå til er endnu uvist.

Tysklands regering med forbundskansler Angela Merkel i spidsen vil torsdag vedtage beslutningen om at afsætte hele 3 milliarder euro - svarende til mere end 22 milliarder kroner - til at udvikle tyske projekter inden for kunstig intelligens.

Pengene er øremærket til projekter, der er "made in Germany" frem til 2025.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som har informationerne fra tyske aviser.

Historien melder endnu intet om, hvilke konkrete projekter den tyske regering har i tankerne, så det er endnu uvist om, der eksempelvis er tale om projekter til den offentlige sektor, eller om private aktører også kan få del i midlerne.

Læs også: Kristian Jensen frygter amerikansk hævn, hvis EU ændrer beskatning af tech-giganter

Problemer med kunstig intelligens i Region Hovedstaden

Kunstig intelligens-projekter er ofte blevet udråbt til fremtiden, men ikke alle projekter kører endnu på skinner.

Herhjemme har Region Hovedstaden eksempelvis lavet en aftale om kunstig intelligens-løsninger med IBM, der er løbet ind i problemer.

Parterne indgik en femårig aftale i sommeren 2017, men nu har regionen indstillet til, at aftalen bliver opsagt på grund af blandt andet manglende resultater på næste regionrådsmåde, som foregår 20. november.

IBM har ikke ønsket at besvare spørgsmål i sagen.

Det kan du læse mere om her: Vil ikke besvare spørgsmål: Se IBM's reaktion på kommende annullering af million-aftale med Region Hovedstaden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere