Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Tyskland øremærker 22 milliarder til kunstig intelligens-projekter

Den tyske regering vil bruge mere end 22 milliarder kroner på kunstig intelligens frem imod 2025. Hvilke konkrete projekter pengene skal gå til er endnu uvist.

Tysklands regering med forbundskansler Angela Merkel i spidsen vil torsdag vedtage beslutningen om at afsætte hele 3 milliarder euro - svarende til mere end 22 milliarder kroner - til at udvikle tyske projekter inden for kunstig intelligens.

Pengene er øremærket til projekter, der er "made in Germany" frem til 2025.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som har informationerne fra tyske aviser.

Historien melder endnu intet om, hvilke konkrete projekter den tyske regering har i tankerne, så det er endnu uvist om, der eksempelvis er tale om projekter til den offentlige sektor, eller om private aktører også kan få del i midlerne.

Læs også: Kristian Jensen frygter amerikansk hævn, hvis EU ændrer beskatning af tech-giganter

Problemer med kunstig intelligens i Region Hovedstaden

Kunstig intelligens-projekter er ofte blevet udråbt til fremtiden, men ikke alle projekter kører endnu på skinner.

Herhjemme har Region Hovedstaden eksempelvis lavet en aftale om kunstig intelligens-løsninger med IBM, der er løbet ind i problemer.

Parterne indgik en femårig aftale i sommeren 2017, men nu har regionen indstillet til, at aftalen bliver opsagt på grund af blandt andet manglende resultater på næste regionrådsmåde, som foregår 20. november.

IBM har ikke ønsket at besvare spørgsmål i sagen.

Det kan du læse mere om her: Vil ikke besvare spørgsmål: Se IBM's reaktion på kommende annullering af million-aftale med Region Hovedstaden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere