Artikel top billede

Digitaliseringen halter i erhvervslivet: Kun lige over halvdelen af danske firmaer med over 10 ansatte fakturerer elektronisk - og kun 40 procent har et ERP-system

Digitaliseringen har fuld fart på - ikke mindst i it-branchen - og man kan godt få det indtryk, at Danmark er et land gennemsyret af moderne it på alle planer og alle steder. Men en ny analyse fra Nationalbanken peger i en anden retning.

Danmark er et af verdens mest gennemdigitaliserede lande. Men det er ikke det samme som, at it-branchens løsninger har fundet vej ud i alle kroge og alle virksomheder. I hvert fald ikke, hvis man skal dømme ud fra en ny undersøgelse fra Betalingsrådet under Nationalbanken.

Betalingsrådet har sat sig for at undersøge, hvordan det står til med betalinger mellem virksomhederne. Resultaterne er netop offentliggjort, og af analysen fremgår det, at graden af digitalisering i virksomhederne måske ikke er så høj, som man kunne tro. Især ikke i de mindre virksomheder.

Tal fra Danmarks Statistik fra 2018 viser, at det samlet set kun er lige over halvdelen af danske virksomheder med over 10 ansatte, der fakturerer elektronisk. Jo større virksomhederne er, jo større er tilbøjeligheden til at sende elektroniske fakturaer.

Men selv blandt virksomheder med over 250 ansatte er det ikke engang 80 procent, der fakturerer elektronisk, fremgår det.

Behersket brug af ERP og CRM

Betalingsrådet har også hentet data fra Danmarks Statistik om brugen af ERP-software og CRM-software i danske virksomheder. Tallene er her fra 2017, og de viser, at kun 40 procent af danske virksomheder med over 10 ansatte bruger ERP, mens lidt færre bruger CRM-systemer.

Også her vokser tilbøjeligheden med virksomhedernes størrelse, men alligevel er det kun godt 80 procent af de store virksomheder med over 250 ansatte, som bruger et ERP-system, mens omkring 70 procent af dem bruger et CRM-system.

Betalingsrådet har også kigget på, hvordan det ser ud fordelt på brancher. Bygge og anlæg skiller sig ud ved ret begrænset brug af ERP og CRM. Til gengæld er branchen meget mere flittig med at fakturere elektronisk end eksempelvis industrien, hvor kun halvdelen sender elektroniske fakturaer.

Branchen Information og kommunikation er digital frontløber, hvor næsten 80 procent i 2017 brugte et CRM-system. Alligevel er det kun omkring 60 procent af virksomhederne her, der fakturerer elektronisk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere