Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Yousee lækkede data om 10.000 kunder, men ventede to måneder med at informere om det

Yousee opdagede et stort datalæk den 4. april sidste år, hverken kunderne eller myndighederne blev informeret øjeblikkeligt.

I april sidste år opdagede det TDC-ejede selskab Yousee et datalæk, der berørte 10.000 af selskabets kunder, men der gik to måneder før, at selskabet begyndte at informere kunderne. Det skriver it-mediet Version2.

Fejlen ramte kunder, der på grund af hemmelig adresse eller hemmeligt telefonummer ikke får deres oplysninger opgjort på søgetjenester som De Gule Sider eller Krak.

Men en fejl i forbindelse med en opdatering af Yousees it-systemer den 16. marts betød, at kunderne alligevel fik eksponeret deres oplysninger på søgetjenesterne i helt op til 11 uge.

Læs også: Ups – Yousee afslører 10.0000 hemmelige numre og adresser ved et uheld

Ventede med informere kunder og myndigheder

Selskabet opdagede fejlen den 4. april, men alligevel blev hverken myndigheder eller kunder informeret øjeblikkeligt. Yousee begyndte ifølge Version2 først at informere kunderne den 6. juni.

”Ved en menneskelig fejl blev hændelsen ikke – som TDC’s faste procedurer ellers foreskriver - registeret som en fejl i vores interne systemer, hvorfor to efterfølgende mindre datakørsler også var påvirket af fejlen. Af samme grund blev hændelsen heller ikke indberettet til myndighederne eller meddelt til kunderne før efter den tredje kørsel i slutningen af maj,” skriver Yousees direktør Jacob Mortensen i et skrifteligt svar til Version2.

Computerworld har tidligere spurgt Yousee om, hvorvidt datalækket blev indberettet til Datatilsynet. Men det spørgsmål ønskede TDC's presseafdeling ikke at besvare:

"Vi har ikke mere at tilføje end det Version2 har bragt,” lyder det fra TDC's presseafdeling," lød det i et svar fra presseafdelingen til Computerworld.

Læs også: YouSee tavs efter læk af 10.000 hemmelige telefonnumre: "Vi har ikke mere at tilføje"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere