Artikel top billede

Nu har Hydro fået regningen for det gigantiske hackerangreb - bliver dyrere end forventet

Hackerangrebet mod Norsk Hydro har vist at få store økonomiske konsekvenser for den norske industrigigant.

Den norske industrigigant Norsk Hydro har nu offentliggjort prisen for det gigantiske hackerangreb, som selskabet blev ramt af i forrige måned, og og regningen bliver væsentligt større end forventet.

For i en selskabsmeddelelse oplyser Norsk Hydro nu, at selskabet samlet set forventer, at omkostningerne forbundet med hackerangrebet i første kvartal løber op i mellem 400 og 450 millioner norske kroner.

Det svarer med den aktuelle kurs til mellem 300 og 350 millioner danske kroner, og dermed er den samlede regningen steget med op mod 100 millioner kroner siden marts, hvor Norsk Hydro meddelte, at man forventede at regningen vil lande på mellem 230 og 270 millioner danske kroner.

De høje omkostninger skyldes især, at selskabet har måtte skrue ned for produktionsapparatet over store dele af verden.

I Danmark, hvor Norsk Hydro har 800 ansatte i afdelinger i både Slagelse og Tønder, var det eksempelvis nødvendigt at lukke produktionen ned i et helt døgn og hjemsende alle produktionsmedarbejderne.

Læs også: Dansk Hydro-direktør efter hacker-angreb: "Vi løber rundt med USB-stik fra computer til computer for at flytte informationer rundt i forsyningskæden

”Cyberangrebet, der ramte os den 19. marts, har påvirket hele den globale organisation, og det er især afdelingen Extruded Solutions, som har været hårdest ramt af både driftsproblemer og økonomiske tab,” siger Svein Richard Brandtzæg ifølge selskabsmeddelelsen.

Udskyder kvartalsregnskaber

Norsk Hydro skulle have offentliggjort sit regnskab for første kvartal af 2019, men 12. april meddelte selskabet, at regnskabet først vil blive offentliggjort 5. juni.

I meddelelsen oplyser Norsk Hydro ligeledes, at Svein Richard Brandtzæg fratræder som koncernchef 8. maj. Han vil blive afløst af Hilde Merete Aasheim.

Læs også: Jan 'the dinosaur' blev den store helt efter Norsk Hydros gigantiske hackerangreb - selv om han er stærkt skeptisk over for teknologi




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere