Artikel top billede

(Foto: Region Hovedstaden)

Sundhedspersonale skal hente ukrypteret data fra gamle systemer: Giver risiko for, at data bruges forkert

De to sjællandske regioner håndterer stadig ukrypterede patientdata i gamle it-systemer, der skulle være lukket ned, da man tog Sundhedsplatformen i brug.

Når de ansatte i de to regioner på Sjælland, Region Sjælland og Region Hovedstaden, skal hente patiendata, foregår det stadig i gamle, ukrypterede systemer på trods af, man er skiftet til Sundhedsplatformen.

Det sker fordi, der ikke er afsat midler til at lukke ned for de gamle systemer. Det fremgår af en rapport fra advokatfirmaet Bech-Bruun, skriver Version2.

Læs også: Derfor dumpede Region Syddanmark leverandørerne af hovedstadens Sundhedsplatform: Epic og NNIT's løsning dumpede på alle parametre

Omkring 30 systemer skulle være lukket ned, da Region Hovedstaden tog Sundhedsplatformen i brug. Men ifølge rapporten var adskillige systemer stadig i brug sidste år.

“Implementeringen af Sundhedsplatformen indebar, at Region Hovedstaden skulle lukke omkring 30 systemer. Status medio 2018 er, at 23 af disse systemer ikke længere er i drift,” står der i rapporten, skriver it-mediet.

De gamle programmer er ifølge Version2 stadig i brug, fordi der ikke var afsat penge til nedlukningen.

Men den fortsatte brug af systemerne giver ifølge rapporten risiko for, at data bruges forkert.

Læs også:

Kaotisk implementering af Sundhedsplatformen afsløret: "Skal patienten have amputeret det venstre ben eller det rigtige ben?"

Efter massiv kritik af Sundhedsplatformen: Nu overvejer Danske Regioner nyt it-råd




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere