Artikel top billede

Trods hård konkurrence fra Microsoft Azure: AWS vokser med 37 procent

Amazon leverer en solid toplinje, mens Amazon Web Services fortsætter med at levere gode resultater. Profitten kan dog ikke følge med i samme tempo. Her er forklaringen.

Verdens største online markedsplads, Amazon, har netop præsenteret en blandet regnskabslandhandel for andet kvartal af 2019.

På toplinjen slår Amazon forventningerne. I april, maj og juni omsatte Amazon for 63,4 milliarder dollar svarende til knap 426 milliarder kroner.

Det svarer til en vækst på 20 procent sammenlignet med samme kvartal i 2018.

Dermed har Amazon formået at hæve væksten i omsætning, som var presset i forrige kvartal, hvor den 'kun' lød på 16,8 procent, hvilket var det laveste i fire år.

Amazons overskud lider dog under høje investeringer i kvartalet, men det opvejes af en særdeles lukrativ cloud-forretning i form af Amazon Web Services (AWS).

Det fremgår af Amazons kvartalsregnskab, der netop er blevet offentliggjort efter det amerikanske marked lukkede torsdag.

13 procent af omsætningen kommer fra AWS

AWS er i dag Amazons mest lukrative forretningsområde.

Samlet omsatte cloud-forretningen for 8,38 milliarder dollar svarende til 56 milliarder kroner i kvartalet.

Det svarer til 13 procent af Amazons totale omsætning.

AWS kan samtidig rapportere en omsætningsvækst på 37 procent, der dog er et fald på fire procent sammenlignet med første kvartal.

Det lille fald i væksten bekræfter ifølge CNBC analytikernes vurdering af, at Microsoft med cloud-tjenesten Azure haler ind på AWS.

Læs mere om Microsofts seneste kvartalsregnskab her: Microsoft udsender historisk regnskab: Nu er Windows og Office ikke længere de primære vækstmotorer

Det er dog stadig en høj vækst, AWS formår at opretholde, bemærker en analytiker over for CNBC.

"AWS har draget fordel af at være først på cloud-markedet og har opretholdt en høj vækst over de sidste to år. Der er få forretningsmodeller i denne skala, der stadig vokser med 38 procent om året," lyder vurderingen fra en analytiker fra KeyBanc Capital Markets.

AWS fortsætter samtidig med at være en profitmotor for Amazon.

I andet kvartal genererede AWS 2,12 milliarder dollar svarende til omkring 14 milliarder i driftsindtægt, hvilket samtidig udgjorde over halvdelen af Amazons samlede driftsindtægt på 3,1 milliarder dollar.

Investeringer for over fem milliarder

Amazon har i andet kvartal postet over fem milliarder kroner i blandt andet optimering af dets varehuse og leveringsinfrastruktur som del af planen om som standard at kunne levere pakker den samme dag til dets Prime-medlemmer.

Analytikere vurderer overfor CNBC, at de korte leveringstider vil lede til flere online køb hos Amazon og en højere omsætning.

De store investeringer i infrastrukturen er dog gået ud over overskuddet, som ikke lever op til forventningerne.

Amazons nettooverskud på 2,6 milliarder dollar svarende til lidt over 17 milliarder kroner er det laveste siden andet kvartal af 2018. Dermed er der ifølge CNBC blevet sat en stopper for Amazons rekordoverskud, som har stået på i de seneste fire kvartaler.

Læs også: Hård duel på cloud-markedet: Sådan klarer public cloud-giganterne sig

De massive investeringer vil dog betale sig af ifølge Amazons direktør.

CEO Jeff Bezos udtalte i forbindelse med regnskabet, at de store investeringer har resulteret i en positiv feedback og øget salgsvækst.

"Gratis endagsleveringer er nu tilgængeligt for Prime-medlemmer på mere end 10 millioner ting, og vi er kun lige ved at begynde," lød det fra Jeff Bezos.

Læs også: Kommuner og regioner har droppet AWS i stor aftale - nu svarer selskabet igen: Her er alle svarene fra AWS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere