Artikel top billede

Biler som VW gruppens Porsche Taycan vil i fremtiden dele software-platform med koncernens øvrige biler. (Foto: Right Light Media / Daniel Wollstein)

VW i kæmpemæssigt software-sats: Mere end 5.000 ansatte skal udvikle nyt styresystem til bil-mastodontens biler

Dusinvis af software-systemer skal strømlines hos den tyske bilkoncern. Flere tusinde ansatte skal tilpasse Android-styresystemet til blandt andre Audi, Bentley, Porsche, Skoda og Volkswagen.

En bil er ikke længere bare en kabine monteret oven på en motor forbundet til fire hjul.

De er i stigende grad defineret ved den software, der styrer de mange bevægelige dele i en bil.

Ny funktioner kræver ny kode. Det er en udvikling, der i dag gør, at en moderne bil kan rumme op til 70 forskellige moduler fra mere end 200 forskellige leverandører, skriver Ars Technica.

Nu vil europas største bilkoncern, tyske Volkswagen Group, som tæller i alt 12 bilmærker som Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche, Scania, Seat, Skoda og Volkswagen, strømline sin bilparks elektroniske systemer.

Koncernens direktør for VW-gruppens digitale services, Christian Senger vil gøre op med de mange platforme: ”Vi fremstiller over 10 millioner biler årligt. Men de kører på omkring otte forskellige elektroniske arkitekturer.” konstaterer han.

”Der er dog ingen grund til at have otte forskellige arkitekturer,” pointerer han og sammenligner med Android-økosystemet, hvor den samme systemsoftware fungerer på 500 kroner og 10.000 kroners smartphones.

For at komme problemet til livs, vil koncernen derfor satse på en fælles Android-baseret software-platform til hele selskabets bilpark inden udgangen af 2025.

Det vil blive et omfattende projekt, som ifølge Christian Senger vil beskæftige mellem fem og 10 tusinde ansatte i en endnu ikke navngiven afdeling.

Læs også: Ugen i tech: VW slipper sin elektriske folkevogn løs: Her er de danske priser på ID.3 / Google Pixel 4 dukker op alle vegne – flere uger før tid / Surface Laptop 3 får vokseværk: Skærmen kan blive op til 15 tommer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere