Ugen i tech: VW slipper sin elektriske folkevogn løs: Her er de danske priser på ID.3 / Google Pixel 4 dukker op alle vegne – flere uger før tid / Surface Laptop 3 får vokseværk: Skærmen kan blive op til 15 tommer

VW slipper sin elektriske folkevogn løs: Her er de danske priser på ID.3 / Google Pixel 4 dukker op alle vegne – flere uger før tid / Surface Laptop 3 får vokseværk: Skærmen kan blive op til 15 tommer

VW’s største satsning indenfor elbiler får sin officielle debut denne uge ved Frankfurts bilmesse. Her præsenterede verdens næststørste bilproducent det første og vigtigste bil i ID-serien af selskabets fremtidige elbiler: ID.3.

ID.3 er modsat VW’s tidligere elbiler bygget op fra bunden som elbil, og kommer i tre varianter med varierende motor- og batteristørrelser monteret i en bil, hvis dimensioner matcher selskabets populære Golf.

Indvendigt lover VW dog, at modellen bliver større, takket være en længere akselafstand, der sikrer bagsædeplads som i Passat-klassen. Med 385 liter i bagagerummet overgår ID.3 søstermodellen Golf med fem liter.

Batteriet ombord sikrer mellem 330 og 550 kilometer på en enkel optankning, mens 125kW-kviklader support skulle give 290 yderlige kilometers rækkevidde på en halv time.

En baghjulsmonteret motor på op til 204 hestekræfter skulle sikre livlige præstationer. Den mindste, og billigste variant, vil dog have færre elektriske heste at arbejde og må samtidig nøjes med 50 kW opladning.

Priserne vil debutere ved 280.000 kroner for den billigste model, mens mellemklasseversionen med 420 kilometers rækkevidde skulle løbe op i 335.000 kroner, skriver FDM. Priserne afhænger af, afgiftsfritagelsen for elbiler under 400.000 kroner fortsætter ind i foråret 2020, hvor ID.3 får salgsstart.

Med bilen følge otte års og 160.000 km garanti på batteriet, fem års og 100.000 km serviceaftale samt installation af en hjemmeoplader med Clever.

Læs også: Denne afsindige hyper-elbil kan tankes op på under 10 minutter

Google Pixel 4 dukker op alle vegne – flere uger før tid
Det næste bud på Android-smartphonen ifølge Google selv, Pixel 4, står ifølge mediet Android Authority til at få debut i begyndelsen af oktober. Det har dog ikke holdt ugen far at pible med nyheder om, hvad Googles næste topmobil vil byde på.

To størrelse er igen i spil: En mindre model samt en større XL-variant. Skærmens størrelse rygtes til at blive på omkring 6,2 tommer for den større variant, mens en ’såkaldt’ hands-on video af en tidlig sample, indikerer kraftigt at både et tredobbelt kamera og den særligt flydende 90Hz-teknologi vil være til stede.

Lækkede benchmark-resultater viser samtidigt, at det sandsynligvis bliver en Snapdragon 855 processor der vil drive mobilen frem sammen med 6GB RAM.

Med mobilerne vil Google inkorporere deres nyeste software-features til smartphones samt nyeste Android 10. I en teaser-video viser Google selv, hvordan Pixel 4 telefonerne vil få ansigtsgenkendelse og hvordan telefonen vil kunne reagere på fagter til blandt andet at styre musikken.Surface Laptop 3 får vokseværk: Skærmen kan blive op til 15 tommer
Microsoft har allerede udsendt invitationerne til et stort pressevent 2. oktober, med flere Surface-nyheder i sigte.

Mens både Surface Pro og Surface Laptop forventes at blive opgraderet til henholdsvis syvende og tredje udgave, melder tyske Winfuture om muligheden for at få en større bærbar at se fra tech-giganten.

Den eksisterende Surface Laptop med sin 13,5” skærm forventes at blive ledsaget af en større 15” variant som, ligeledes får en skærm i 3:2 format.

Modellen vil ifølge mediet få debut i både amerikanske og europæiske markeder.

Se også: Ugen i tech: Porsche er ude med sin Tesla-killer – Tesla svarer igen / Nokia headset holder strøm i 150 timer / Sonys Walkman gør comeback i retro-lookComputerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.