Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft rykker tæt på Oracle og Java: Begynder at skrive kode til OpenJDK og open source Java

Microsofts samarbejde med Oracle går over stok og sten. Selskabet melder sig klar til at skrive kode til open source-Java i OpenJDK.

Microsoft er klar til at bidrage med kode, bug fixes og andet til open source Java under OpenJDK-projektet.

Det sker som en direkte konsekvens af Microsofts samarbejde med Oracle, der står bag Java.

I en besked, som Microsoft har postet på OpenJDK-mailinglisten, skriver chefudvikler for Java, Bruno Borges, at Microsoft har underskrevet Oracle Contributor Agreement og er blevet budt velkommen i Java-fællesskabet.

Microsofts udviklere vil indledningsvist arbejde på ‘mindre bug fixes og bagdøre,’ skriver Bruno Borges, der er tidligere Oracle-udvikler.

Det skal ske med henblik på at blive det, som han kalder for ‘good citizens’ i OpenJDK-fællesskabet.

Microsoft og selskabets kunder og partner-selskaber anvender i meget stor udstrækning Java i mange forskellige sammenhænge - eksempelvis i cloud-miljøet Azure, hvor Java runtime er på hylderne.

Microsofts Java-udviklerteam arbejder i forvejen tæt sammen med en række partnere om Java - herunder Oracle, Azul, Red Hat, Pivotal, Intel og SAP.

Bruno Borges skriver, at Microsoft fortsat har nogle ting at lære i Java-fællesskabet, men at selskabet ‘allerede forstår, at man foretrækker, at man diskuterer ændringer, inden der bliver postet patches.’

Microsoft købte i sommer Java-selskabet jClarity og understøtter også Java i eksempelvis open source Visual Studio Code Editor.

Læs Microsofts besked på OpenJDK-mailinglisten her: Microsofts ready to contribute to OpenJDK

Læs også:

Om få uger er det slut med gratis opdateringer af Java 8 - men du har stadig muligheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere