Artikel top billede

Amerikansk tænketank slår alarm: Kineserne løber fra os på AI - vi skal investere flere penge

Kina er i fuld gang med at distancere den amerikanske tech-sektor, når det gælder udviklingen inden for kunstig intelligens, lyder advarslen fra amerikansk tænketank med den tidligere Google-topchef Eric Schmidt i spidsen.

USA er godt i gang med at sakke bagud på udviklingen af teknologier inden for kunstig intelligens.

Det skyldes ikke mindst, at USA’s investeringer på området ikke kan følge med de investeringer, som Kina foretager for tiden.

Sådan lyder det fra den amerikanske tænketank, The National Security Commission on Artificial Intelligence (NSCAI), der har den tidligere Google-topchef, Eric Schmidt, i spidsen.

Den peger i en ny rapport på, at der er brug for, at USA investerer massivt i udvikling, uddannelse og implementering af projekter på AI-området.

Tænketanken er bekymret over Kinas fremmarch på området. Den peger på, at USA står over for en meget stor opgave, hvis AI skal transformeres fra at være ‘en lovende teknologisk nyhed til at være en moden teknologi, der er integreret med centrale nationale sikkerheds-missioner.’

Ifølge rapporten investerer Kina betydeligt mere end USA i AI for tiden. I rapporten nævnes Kina ifølge Reuters mere end 50 gange.

“Kina udnytter USA’s åbenhed på området på adskillige måder til at overføre know how om AI, hvoraf nogle er lovlige, andre ikke,” hedder det.

Samtidig påpeger rapporten, at Kina især giver USA baghjul for tiden inden for ansigtsgenkendelse og finans-it.

Vesten er dog fortsat førende, når det gælder overordnet kvalitet og originalitet, hedder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere