Artikel top billede

(Foto: Jennifer Jacquemart)

Vestager flekser med musklerne: “Hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved nu om Google, ville jeg have været mere modig”

De digitale giganter som Google og Facebook kan nu se frem til endnu skrappere og mere direkte konkurrenceregulering af deres aktiviterer inden for EU. Margrethe Vestager mener åbenbart også, at Google slap for billigt trods milliardstore bøder.

Margrethe Vestager fleksede med musklerne mandag i Bruxelles. Ved et møde arrangeret af det amerikanske medie Politico sagde den danske konkurrencekommissær med ansvar for det digitale EU ifølge Reuters:

“Hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved nu om Google, ville jeg have været mere modig.”

Dermed hentyder hun til de rekordstore bøder på over otte milliarder euro, som hun på vegne af EU forlangte, at Google skulle betale for blandt andet at overtræde EU’s monopolregler. Bøder, som hun angiveligt mener, var for lave.

Samtidig forlyder det tirsdag fra Vestagers kontor, at de digitale giganter Facebook, Amazon, Apple og Google kan se frem til endnu mere skrap og konsekvent konkurrence-regulering af deres aktiviteter inden for EU.

Konkurrenter har klaget over, at giganterne udelukker dem fra nøglemarkeder, og for at få bugt med den praksis, vil EU-kommissionen tage nye midler i brug.

Det er ikke længere nok blot at bede giganterne om at stoppe den ulovlige praksis.

“I fremtiden vil EU gribe til mere direkte indgriben for at rette helt op på konkurrencesituationen”, lyder det fra Cecilio Madero Villarejo, fungerende generaldirektør i EU-komissionens konkurrencedivision ifølge Reuters. Hvad det præcist dækker over, ville han dog ikke sige noget om.

Margrethe Vestager pegede i mandags også på, at “magt i en datadrevet økonomi er noget helt andet end en dominerende position i en analog forretningsverden.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere