Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

5G-efterspørgsel sikrer fremgang hos Ericsson: Fastholder forventninger for året

Den svenske netværksleverandør Ericsson viser fremgang på alle nøgletal i årets andet kvartal. Selskabet fastholder forventningerne til 2020 og frem til 2022.

Stærk efterspørgsel på 5G-udstyr sikrer Ericsson fremgang på alle nøgletal.

Det viser selskabets regnskab for andet kvartal.

"På trods af et udfordrende miljø leverer vi et solidt resultat," skriver Börje Ekholm, administrerende direktør for Ericsson, i forbindelse med regnskabet.

Til trods for corona-situationen og den økonomiske usikkerhed, er der mange teleselskaber på globalt plan, der fortsætter 5G-udrulningen, hvilket har løftet Ericssons antal af kommercielle 5G-kontrakter op på 99.

Læs også: Grønland fravælger Huawei som 5G-leverandør og går med Ericsson

Selskabets bruttomargin steg fra 36,6 procent til 37,6 procent sammenlignet samme kvartal sidste år.

Nøgletallet havde endt på 38,2 procent, hvis det ikke havde været for en større afskrivning på 900 millioner svenske kroner i forbindelse med tre vundne kontrakter med Kinas største teleselskaber.

"De kinesiske 5G-kontrakter forventes at blive profitable over en livscyklus, men de havde en negativ effekt på bruttomarginen i andet kvartal," skriver Börje Ekholm.

Driftsresultat højere end ventet

Resultatet af den primære drift endte med at blive højere end analytikernes forvetning.

Det forventede estimat, indsamlet af Refinitiv, lød på 3,36 milliarder svenske kroner.

Det justerede driftsresultat ende på 4,5 milliarder svenske kroner. Samme kvartal året forinden endte resultatet på 3,9 milliarder svenske kroner.

Den samlede omsætning for kvartalet endte på 55,6 milliarder svenske kroner, hvilket er en stigning på 1 procent i forhold til perioden sidste år.

Læs også: Teleekspert: 5G-udrulningen i Danmark er langt over et år forsinket

Börje Ekholm skriver i forbindelse med regnskabet, at nogle kunder accellerer deres investeringer, mens andre går mere forsigtigt til værks.

"Effekterne af Covid-19 skaber usikkerheder, men med den nuværende udsigt fastholder vi forventningerne til året for gruppen," skriver han.

De økonomiske forventninger frem til 2022 fastholdes ligeledes, fremgår det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere