Artikel top billede

Teleselskaber er røget i totterne på hinanden forud for 5G-auktion: Nu svarer TDC på kritikken

3 og Telenor mener, at TDC opnår en unfair konkurrencefordel, når frekvensauktionerne skydes i gang til marts. Danmarks største teleselskab får nemlig mulighed for at sætte sig tungt på 5G-licenserne, lyder det. Nu svarer Lasse Pilgaard, CFO i TDC, på kritikken.

Ifølge teleselskabet 3 og Telenor, så får TDC en unfair fordel, når auktionerne om de nye 5G-frekvenser skydes i gang til marts.

Det verserende kontrovers mellem telekæmperne blev udløst af 3-topchefen Morten Christiansen. Han har klaget til Energistyrelsen over, at TDC købte massivt op i 2,3 GHz-frekvenserne.

Det skriver Finans.

Lars Thomsen, topchef i Telenor, har tilsluttet sig Morten Christiansens klage. Dengang TDC købte 2,3 GHz-frekvenserne, var det ikke med udsigt til, at de frekvenser ville blive gjort klar til brug for 5G-dækningen, lyder det.

Da det nu viser sig, at netop de frekvenser på sigt vil indgå i 5G-dækningen, giver det TDC en stor konkurrencefordel, hvis TDC samtidig får mulighed for at købe stort op i 3,5 GHz-frekvenserne, lyder kritikken.

TDC kommenterer nu på kritikken for først gang overfor finans. Her lyder svaret fra selskabet CFO, Lasse Pilgaard.

"Vi synes sådan set, at der er kørt en meget fin proces i forhold til den auktion, der er på vej. Alle operatører har lige vilkår i forhold til at deltage i den, og det ser vi selvfølgelig frem til. Jeg har ikke yderligere kommentarer til det punkt," siger Lasse Pilgaard.

Læs også: Forbrugerrådet bakker op om kritik af TDC's fordel i 5G-auktion

Forbrugerrådet Tænk har også været ude og bakke op om 3's kritik af TDC. Her er man betænkelig ved TDC's mulighed for at sætte sig på størstedelen af 5G-frekvenserne.

"Vil det, at én spiller potentielt kan sidde på store dele af frekvenserne give større innovation? Og hvor ligger fordelen for os alle? Det er et fælles gode, som stilles til rådighed for store virksomheder, når man udbyder mobilfrekvenser," siger cheføkonom Martin Salomon fra Forbrugerrådet Tænk til Berlingske og fortsætter:

"Derfor skal man sikre sig, at byderne i indbyrdes konkurrence producerer det bedste og billigste for samfundet og forbrugerne. Her er tilladelser for 20 år en meget lang tid. Dette er en ny udfordring med potentiale til at begrænse den effektive konkurrence langt ud i fremtiden."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere