Artikel top billede

Forbrugerrådet bakker op om kritik af TDC's fordel i 5G-auktion

Teleselskabet 3 får nu opbakning fra Forbrugerrådet Tænk i sin kritik af TDC's storindkøb af 5G-frekvenser forud for den kommende frekvensauktion for de resterende frekvenser for det kommende 5G-netværk.

Forbrugerrådet Tænk er betænkelige ved, at TDC har mulighed for at sætte sig på størstedelen af 5G-frekvenserne, når de skal udbydes 11. marts.

Dermed bakker Forbrrugerrådet nu op om teleselskabet 3's kritik af TDC.

Det skriver Berlingske.

TDC's løbte nemlig 2019 60 procent af 2.300 MHz-frekvensen. Samtidig bød ingen andre selskaber på de sidste 40 procent. Til marts skal de danske teleselskaber byde på 3.500 MHz-forbindelserne og her tæller TDC's allerede indkøbte frekvenser ikke med.

Det udløser nu også kritik fra Forbrugerrådet Tænk, og dermed ikke alene fra konkurrenterne.

"Vil det, at én spiller potentielt kan sidde på store dele af frekvenserne give større innovation? Og hvor ligger fordelen for os alle? Det er et fælles gode, som stilles til rådighed for store virksomheder, når man udbyder mobilfrekvenser," siger siger cheføkonom Martin Salomon fra Forbrugerrådet Tænk til avisen og fortsætter:

"Derfor skal man sikre sig, at byderne i indbyrdes konkurrence producerer det bedste og billigste for samfundet og forbrugerne. Her er tilladelser for 20 år en meget lang tid. Dette er en ny udfordring med potentiale til at begrænse den effektive konkurrence langt ud i fremtiden."

Ifølge teleselskabet 3's direktør Morten Christensen, så vil det give TDC en unfair konkurrencefordel, hvis det lykkedes TDC at sikre sig en markant andel af frekvenserne.

Læs mere her: 3 utilfreds: TDC har konkurrenceforvridende fordel i det store danske 5G-kapløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere