Artikel top billede

Efter salget af datingappen Grindr i 2020: Myndigheder blev muligvis vildledt

Noget tyder på, at salget af datingplatformen Grindr, der er for homoseksuelle, er godkendt på falske præmisser. Nye ejere afviser snyd.

Nogle af de vigtigste aktører i salget af Grindr sidste år påstås at have afgivet modstridende informationer til de regulerende myndigheder, ifølge en eksklusiv rapport fra Reuters.

Størstedelen af ​​uoverensstemmelserne ligger omkring James Lu, en kinesisk-amerikansk forretningsmand, der i øjeblikket fungerer som Grindrs formand og har en historie med adskillige mislykkede forsøg på at overtage datingplatformen.

Udvalget for Udenlandske Investeringer i De Forenede Stater (CFIUS) fik angiveligt at vide, at Lu ikke havde nogen tidligere forretninger med nøglerådgiveren Ding'an Fei fra Beijing Kunlun Tech under forhandlingerne.

”Investorerne og Ding’an Fei har på intet tidspunkt ført forretning sammen i deres personlige egenskaber forud for den foreslåede transaktion,” skrev Kunlun og investorgruppen, kaldet San Vicente Holdings, til CFIUS 27. marts 2020.

Det viste sig imidlertid, at de to herre begyndte at arbejde sammen i slutningen af ​​2019 under et af førnævnte forsøg på at skaffe midler til at erhverve sig Grindr.

Der er også beviser for, at de begge arbejdede for Life Concepts Holdings, en stor restaurantoperatør i Kina, på samme tid.

CFIUS kan muligvis være nødt til at genåbne sin gennemgang af transaktionen. For hvis de to forretningsmænd viser sig at være forbundet, kan det ugyldiggøre godkendelsen.

Grindrs nye ejere hævder, at alle formaliteter blev overholdt korrekt.

”En komplet og nøjagtig redegørelse for James Lu's forhold til Ding'an Fei samt hans investeringer og forretningsaktiviteter i Kina blev leveret til CFIUS inden agenturets godkendelse af San Vicente Holdings' erhvervelse af Grindr,” siger talsmanden Taylor Ingraham om sagen.

Journalister afslørede først de potentielle forbindelser i juni 2020 og tvang Grindr til at love, at alle bydende fik retfærdige og lige vilkår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere