Artikel top billede

Spritnyt ejendomsvurderingssystem efterlader Skat med 600.000 manuelle vurderinger

Efter syv års udvikling på et nyt it-system, der skal automatisere processen med ejendomsvurderinger, må Skat alligevel sende 600.000 vurderinger til manuel behandling hos Vurderingsstyrelsen.

Siden 2014 har Skatteminiateriet arbejdet på at få et nyt it-system klar, der skal automatisere behandlingen af ejendomsvurderinger.

Efter syv år og flere forsinkelser er systemet endeligt færdigt, og har sendt de første ejendomsvurderinger ud. Men alligevel viser det sig nu, at medarbejdere i Vurderingsstyrelsen, ikke kan læne sig tilbage.

Det skriver Berlingske.

Trods automatiseringen, så ser det det ud til, at styrelsen skal sætte medarbejdere til at behandle 600.000 manuelle vurderingsopgaver. En arbejdsbyrde, som ekspert i offentlig digitalisering og professor ved CBS Kim Normann Andersen anslår optimistisk vil tage 100.000 timer.

De 600.000 manuelle vurderinger bliver en realitet på trods af, at skatteminister Morten Bødskov forud for it-systemets udfærdigelse lovede skatteudvalget, at digitaliseringen vil "medfører både større træfsikkerhed og ensartethed i vurderingerne".

Oprindeligt skulle manuelle ejendomsvurderinger først foreligge, når "særlige forhold" gjorde sig gældende. Men skatteordfører Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti stiller spørgsmålstegn ved, at der skal være så mange ejendomme, hvor særlige forhold gør sig gældende.

Faktisk mener han, at det er "muligt", at der skulle findes så mange.

Træfsikkerheden for det nye system - altså sikkerheden for at Skats nye it-system rammer plet i sine vurderinger af ejendomme - ligger på mellem 70 og 90 procent. Det vil sige, at et sted mellem hver tiende og hver tredje ejendomsvurdering, som systemet spytter ud, vil ramme forbi målfeltet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere