Artikel top billede

Software-fejl i autoværn sendte Morten Nikolajsen direkte mod den modkørende trafik på Storebæltsbroen

En software-fejl i det mobile autoværn på Storebæltsbroen kunne være endt fatalt for bilisten Morten Nikolajsen. Fejlen er nu rettet, lover Sund & Bælt-direktør.

En softwarefejl på et anlæg på Storebæltsbroen kunne have ledt til en sammenstødsulykke, da det mobile autoværn pludselig ledte kørslen i højre side ind mod trafikken i venstre side af kørebanen.

Storebæltsbroen er udstyret med et mobilt autoværn, der hurtigt kan sende trafikken i den modsatte vejbane, når der eksempelvis er vejarbejde eller ulykker på broen.

Det skriver TV2 Øst.

Når det sker bliver den ensrettede trafik mod både vest og øst til én dobbeltrettet vejbane.

Bilisten Morten Nikolajsen var onsdag klokken 13.20 på vej mod Sjælland. Efter han passerede Sprogø, nåede han til borens mobile autoværn, der spærrede vejen for ham.

Han stoppede op, men endte alligevel med at følge vejens forløb, mod den modsatte vejbane.

Men her var trafikken ikke blevet stømlignet, og Morten Nikolajsen var nu på vej direkte mod de modkørende bilister, der kom med mortorvejs-fart.

Der skete heldigvis ikke noget med Morten Nikolajsen eller andre bilister, og Sund & Bælt har indlets en undersøgelse af hændelsen.

Ifølge Sund & Bælts foreløbige undersøgelser opstod hændelsen på baggrund af en fejl i det såkaldte SRO-anlæg (Styring, Regulering og Overvågning) på broen, som styrer overledningen af trafik mellem de nordlige og sydlige spor.

"Vi havde en softwareopdatering i går. Den resulterede i, at der kom en fejlmelding ud til overledningen. Det er en fejl, der ikke må kunne ske," siger Bjarne Jørgensen direktør for drift og vedligehold til TV2 Øst.

Bro-selskabet har ikke observeret det ved tidligere softwareopdateringer, siger direktøren deusden. Systemet har været i brug "de sidste par år", fortæller han.

Fejlen er nu rettet, og kommer derfor ikke til at ske igen lover han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere