Forskning i mobilstråling spild af penge

De penge, som staten har brugt på forskning i sundhedsfarerne ved mobilstråling, er formentlig spildt, mener formanden for den komite, der skal fordele forskningskronerne. Der er kommet alt for få ansøgninger ind. Desuden er der intet til at holde fast i resultaterne, mener han.

Det forskningsprogram, der skulle afdække, hvorvidt mobilstråling og sendemaster er sundhedsskadelige, har ikke været i stand til at tiltrække nok kvalificerede ansøgninger, skriver Ingeniøren.

Det mener professor i miljømedicin Philippe Grandjean fra Syddansk Universitet, der er formand for den regerings-komité, der fordeler de 30 millioner kroner, som skal anvendes til forskning i mobilstråling.

- Politikerne har formuleret vores opgave for snævert, og det har medført, at vi har fået for få ansøgninger. Det er min fornemmelse, at kvaliteten af de projekter, som fik støtte, ikke er så høj, siger han til Ingeniøren.

Komiteen har modtaget blot 10 ansøgninger, hvoraf de fem i september fik del i programmets første 15 millioner kroner.

Alle de udenlandske ansøgninger blev droppet, fordi de ikke var danske, og det er ærgerligt, mener han.

- Forskningen skulle have været gennemført for 10-20 år siden. Nu laver vi reparationsforskning, fordi Folketinget er blevet bekymret over de oprørske borgmestre, der ikke ville lade mobilselskaberne sætte antenner op. Og det er jo et problem, når staten har solgt mobillicenser for flere milliarder kroner, siger Philippe Grandjean til Ingeniøren.

Han mener, at pengene er spildt, fordi der mangler en dansk institution, der forsker i forbrugerrisiko, som kan koble risikoforskningen tæt sammen med forskning i teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere