Fredagens aviser om it

Ny it-fond ser guldet glimte i Norden. Sputnik bider tv-kanaler i haserne. TDC-vidne: Skattestop i vejen for lukning af skattehul. Vil TDC gå efter Polen? Frygten for imperiebyggeri straffer TDC. Framfab tilbage i storvækst.

Ny it-fond ser guldet glimte i Norden

Den nordiske venturefond Nordic Venture Partners ser muligheden for massive investeringer i it- og teknologiselskaber i Norden i den kommende tid. Venturefonden har rejst en milliard kroner, så fonden nu har 2,3 milliarder kroner. Nordic Venture Partners kaster typisk minimum en halv million euro i de firmaer, som fonden investerer i og ser et unik investeringspotentiale i Norden. (Børsen)

Sputnik bider tv-kanaler i haserne
TV2 kan næsten ikke få armene ned efter lanceringen af tv-stationens bredbåndssatsning Sputnik. Grunden er, at 14.000 seere i gennemsnit tastede sig ind på internet-tjenesten for at følge sportshalsduellerne mellem statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og Mogen Lykketoft (S) live. De 14.000 seere er da også nok til at TV2 Sputnik kan begynde at konkurrere med flere af de 'rigtige' tv-kanaler. For eksempel havde den 10. mest sete udsendelse på Discovery også 14.000 seere. (Børsen)

TDC-vidne: Skattestop i vejen for lukning af skattehul
Regeringen undlod at lukke et hul i loven, så TDC opnåede kunstigt milliardfradrag, fordi skattestoppet var så firkantet skruet sammen, at kun en ny selskabstømmersag ville kunne bryde det. Sådan har det lydt fra en embedsmand i TDC-sagen. Og denne forklaring får nu opbakning fra kontorchef i departementet, Kaj-Henrik Rudolph. "På det tidspunkt (februar 2002) skulle skattestoppet utvivlsomt forståes utroligt rigidt. Signalet var, at der ikke kunne foretages stramninger med mindre der var tale om beløb i stil med selskabstømmersagerne, for det ville ingen kunne leve med," siger han. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Vil TDC gå efter Polen?

Efter at have trukket sig fra budrunden om tjekkiske Cesky Telecom, venter analytikerne, at TDC vil gå direkte efter det polske marked, hvor TDC allerede ejer 16,9 procent af Polkomtel. TDC vil nemlig ind i på det spirende østeuropæiske marked. Det er tidligere blevet antydet, at Polkomtel nærmer sig et salg, selv om det endnu er uafklaret, hvordan det vil komme til at foregå. TDC's plan er at købe sig til kontrol over selskab sammen med mægtige Vodafone, der ejer en tilsvarende andel. (Berlingske Tidende)

Frygten for imperiebyggeri straffer TDC
TDC-aktien steg som en raket på aktiemarkedet igår, efter selskabet havde meldt sig ud af budrunden på tjekkiske Cesky Telecom, fordi TDC frygtede at ende i store milliardinvesteringer. Aktien faldt dog hurtigt igen, fordi markedet vil have garantier for, at TDC ikke kaster sig ud i andre dyre investeringer. TDC har ellers i flere år meldt ud jævnligt, at selskabet gik målrettet efter at overtage Cesky Telecom, men det tjekkiske eventyr har været fulgt med angst og bæven af markedet, da TDC i værste tilfælde kunne ende med at binde sig for en meget stor investering i selskabet. "Der er ingen tvivl om, at det kunne blive meget dyrt," siger analytiker Holger Smitt fra Sydbank. (Berlingske Tidende)

Framfab tilbage i storvækst
Internetvirksomheden Framfab har for alvor ramt den it-krise, der ellers ramte den så hårdt, bag sig. For tredje år i træk har den danske del af det svenske firma overskud på bundlinien. Samtidig er forretningen vokset med 22 procent på et år med ny-landede kunder som Forbrugerstyrelsen, Realdania og Dansk Metal. Samtidig har selskabet overtaget konkurrenten Icon Medialab. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere