Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Investeringer i it-sikkerhed buldrer frem: Står til at stige med 13 procent i år

I løbet af 2023 vil investeringerne i it-sikkerhed stige med 13 procent på globalt plan. Sådan lyder forudsigelsen fra analysehuset Canalys, der samtidig peger på ChatGPT som medvirkende til et øget trusselsniveau.

Investeringer i it-sikkerhed ser ud til rykke et gear op i år.

Ifølge Canalys' seneste fremskrivning lyder det, at investeringerne i området på globalt plan vil stige med 13,2 procent i løbet af 2023.

Samles set forventer analysehuset, at der i bedste fald vil spenderes 223,8 milliarder dollar, svarende til 1.533 milliarder kroner, på cybersikkerhed i år. Her forudsiges det, salget af cybersikkerheds-services vil vækste mere end salget hardware-produkter.

De vedblivende høje trusselsniveauer er medvirkende til, at cybersikkerhed forbliver højt på listen over investeringer hos organisationer, konkluderer Canalys.

Men det er formentlig ikke alle de planlagte projekter og investeringer, der vil blive gennemført. Der er nemlig kommet et ekstra pres på budgetterne, hvor fokus ligger på de mest nødvendige investeringer for at mindske risikoen for sikkerhedsbrud.

Forbruget hos offentlige insitutioner samt store enterprise-selskaber vil stige, men investeringerne hos mindre virksomheder vil falde i takt med, at de økonomiske forudsætningen forværres, lyder det.

ChatGPT skaber øget trussel

Trusselslandskabet udvikler sig hele tiden, og det vil fortsat presse organisationer til at udvide deres cyberforsvar. Det gælder blandt andet en forstækrning inden for detection samt en forstærkning inden for incident response.

"Ransomware vil stadig være den største trussel mod organisationer fra et operationelt, finansielt og brandmæssigt perspektiv. Men fremkomsten og misbrug af generative AI-modeller - såsom ChatGPT - vil øge risikoen til et nyt niveau i 2023," lyder det fra Matthew Ball, chefanalytiker hos Canalys.

"Dette vil muliggøre og fremskynde tilblivelsen af ondsinket kode på en industriel skala af de flere trusselaktører og det vil forøge frekvens samt rækkevidde af angrebene. Organisationer kæmper allerede med de eksisterende trusselsniveauer og de har ikke råd til skære ned på investeringerne, da det vil gøre dem mere sårbare. I stedet er de nødt til at arbejde tættere sammen med kanalpartnere for at lave mere intelligente investeringer," tilføjer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere