Artikel top billede

(Foto: Alexandre Lallemand/Unsplash)

SAP og Siemens: EU's planer om tvungen datadeling vil give Kina konkurrencemæssige fordele

Tvungen datadeling vil ifølge de to tyske teknologigiganter give Kina konkurrencefordele og ødelægge europæiske virksomheders IoT-forretningsmodeller.

EU's planer om tvungen datadeling risikerer at gå ud over europæiske virksomheder, advarer de tyske giganter SAP og Siemens.

De to tyske teknologi-giganter kritiserer EU's forslag til den kommende lovgivning om brugen af data fra forskellige smarte forbrugerprodukter, som skal blive en del af EU's nye datalovgivning, den såkaldte Data Act, som blev fremlagt af EU-Kommissionen i det forgangne år.

Også amerikanske teknologigiganter har tidligere kritiseret forslaget.

Det rapporterer Financial Times.

I Bruxelles forestiller man sig, at lovgivningen skal fungere som et værn mod, at amerikanske virksomheder kan indsamle al viden og data om brugerne af deres produkter.

Derfor skal den nye lov tvinge virksomhederne til at dele al - lovligt - indsamlet viden og data med myndigheder, andre virksomheder og brugerne, lyder det.

SAP og Siemens tordner dog mod den idé, fordi en sådan lov vil tvinge europæiske virksomheder til at opgive handelshemmeligheder og derfor også give Kina en konkurrencemæssig fordel.

Derfor har cheferne for de to teknologi-giganter sammen med tre topchefer skrevet et brev til EU-Kommissionens formand, tyske Ursula von der Leyen, for at få lavet om i den foreslåede lovgivning.

Brevet er også blevet sendt til det svenske EU-formandskab, EU's danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager samt EU's kommissær for det indre marked Thierry Breton.

I brevet giver topcheferne udtryk for, at den nye lov om tvungen datadeling kommer til at ødelægge rygraden i fremtidige, datadrevne, europæiske forretningsmodeller.

"Internet of Things er et område, hvor europæiske virksomheder er førende," lyder det i brevet.

"Virksomheder har brugt år på at investere i [forskning og udvikling], udvikling af datadrevne produkter og tjenester," lyder det videre.

Sverige, der har EU-formandskabet, forventer at kunne fremlægge det endelige udkast til loven 27. juni i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere