Artikel top billede

YouTube skruer bissen på i nyt forsøg: Folk med ad-blockers må kun se tre videoer

Et nyt eksperiment, som Youtube i øjeblikket gennemfører, betyder at nogle folk med adblockere får at vide, at de kun kan se tre videoer, hvis de ikke slår deres annonceblokeringsværktøj fra.

I øjeblikket eksperimenterer YouTube med en ny funktion, der kun tillader, at folk som anvender annonceblokeringsværktøjer kan se tre videoer.

Det skriver mediet BleepingComputer.

Folk der anvender ad-blockers kan således risikere at blive mødt af et popup-vindue, hvor brugerne får at vide, at de kun har adgang til tre videoafspilninger, hvis ikke de slår deres adblocker fra.

Får to muligheder

Når brugerne har set de tre videoer bliver de mødt af en meddelelse, hvor de kun har to valgmuligheder. De kan slå deres ad-blokere fra eller vælge at tegne abonnement på YouTube Premium.

“Annoncer gør det muligt for Youtube at være gratis for milliarder af brugere på verdensplan. Ønsker du ikke at se annoncer kan købe abonnement via Youtube Premium,” lyder det desuden i popup-meddelelsen.

Et mindre eksperiment

YouTube oplyser til BleepingComputer, at der er tale om et mindre eksperiment, som bliver gennemført på globalt plan.

På et spørgsmål om, hvorvidt YouTube planlægger helt at blokere adgangen til YouTube for folk, der bruger adblockere, lyder svaret.

“I ekstreme tilfælde, hvor brugerne fortsætter med at anvende ad-blokeres, vil afspilningen midlertidigt blive gjort umulig. Vi tager det at umuliggøre afspilning meget alvorligt, og vi gør det derfor kun i tilfælde, hvor brugerne har ignoreret adskillige forespørgsler om at tillade annoncer på Youtube,” oplyser Youtube til Bleeping Computer.

YouTube oplyser ikke, hvor mange eller hvilke regioner der er en del af eksperiment.