Artikel top billede

Elon Musk sætter loft på antal tweets, som hver bruger kan læse per dag: Her bliver grænsen sat

Elon Musk vil begrænse det antal opslag på Twitter, som hver bruger vil kunne læse om dagen.

Twitter-ejer Elon Musk sætter som en midlertidig foranstaltning loft på det antal opslag, som hver bruger vil kunne læse om dagen på det sociale medie.

Elon Musk meddelte lørdag i et tweet, at Twitter vil indføre begrænsingen per konto for at modvirke det, som han kalder for ‘ekstreme niveauer’ af datascraping og system-manipulation.

I første omgang oplyste Elon Musk i et tweet, at de såkaldte verificerede Twitter-konti [‘verified accounts, red], som betaler få Twitters betalingsløsning Twitter Blue, vil adgang til at læse 6.000 Twitter-opslag i døgnet.

Mens ikke verificerede twitter-brugere kun vil kunne se 600 tweets i døgnet og ny-oprettede, ikke-verificerede konti vil kunne kun se 300 tweets i døgnet.

Elon Musk oplyste dog nogle timer senere i et nyt opslag, at antallet blevet hævet til 10.000 daglige visninger for verificerede brugere, 1.000 visninger for ikke-verificerede brugere og 500 visninger per dag for ny-oprettede, verificerede brugere.

Elon Musk har tidligere sagt, at hundredevis af organisationer og selskaber i dag ‘ekstremt aggressivt’ scraper Twitter.

Det gælder blandt andet OpenAI, som eksempelvis anvender Twitter til at ‘uddanne’ AI’en ChatGPT.