Artikel top billede

Amerikansk konkurrencemyndighed fejes af banen: Microsoft kan lukke aftalen med Activision Blizzard

Der er ingen fare for, at Microsoft vil udnytte sit opkøb af Activision Blizzard til at udelukke konkurrenter fra populære spil. Det mener en amerikansk appeldomstol, der nu bringer Microsoft et skridt nærmere milliardhandlen.

Microsoft har i flere uger nu forsøgt at købe spilgiganten Activision Blizzard.

Men det modsatte den amerikanske konkurrencemyndighed FTC sig sidste uge, og dermed måtte Microsoft endnu en tur i retten for at få grønt lys.

Det har tech-kæmpen nu for anden gang fået rettens ord for.

Fredag afviste en appeldomstol nemlig FTCs indsigelser, og Microsoft kan - måske - snart få lov at gennemføre sit køb af Activision Blizzard fr 69 milliarder dollar - svarende til lige under 458 milliarder danske kroner.

Microsoft, siger ifølge Reuters, at man er glad for rettens hurtige behandling af sagen.

"Dette bringer os endnu et skridt tættere på målstregen i dette maraton af globale reguleringsgennemgange," lyder det fra Microsofts præsident Brad Smith.

Men det er et spørgsmål om tid for Microsoft.

Fusionsaftalen mellem Microsoft og Activision udløber nemlig 18. juli. Efter denne dato kan begge virksomheder frit gå fra aftalen, medmindre de forhandler om en forlængelse.

Så hvis Microsoft skal være sikker på, at kunne gennemføre handlen, så er der altså nu enormt kort tid at løbe på.

Aftalen, som er den største i videospilindustriens historie, mangler stadig at blive godkendt i Storbritannien.

Vil Microsoft lukke konkurrenter ude?

Årsagen til FTCs modstand mod handlen er, at myndigheden mener, at aftalen vil skade forbrugerne - både dem, der spiller videospil på konsoller eller har abonnementer på spillene.

Blandt andet bekymrer det FTC, om Microsoft med dette opkøb vil gøre flere populære spil utilgængelige på andet end Xboks-konsoller, som Microsoft selv er producent af.

Microsoft reagerede på det postulat ved at tilbyde 10-årige licenser til rivalerne.

Desuden har Microsoft søndag underskrevet en aftale om at beholde Call of Duty på PlayStation efter opkøbet af Activision Blizzard, sagde Microsoft Gaming CEO Phil Spencer i et tweet søndag 16. juli.

Brad Smith, sagde i et andet tweet om aftalen:

"Selv efter vi krydser målstregen for denne aftales godkendelse, vil vi fortsat fokusere på at sikre, at Call of Duty forbliver tilgængelig på flere platforme og for flere forbrugere end nogensinde før. "

Nogen af de mest populære spil, som Activision Blizzard er kendt for er, foruden Call of Duty, World of Warcraft og mobilappen Candy Crush.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere