Artikel top billede

Efter 10 års pause åbner Google i al stilhed igen for Street View i Tyskland

Google sender 10 år efter omfattende ballade igen sine kamerabiler fra Google Street View ud i de tyske gader.

Siden Google for mere end 10 år siden lancerede sin dengang vanvittige plan om at fotografere alle gader og veje og offentliggøre billederne på Google Street View, har der været et stort blankt område midt i Europa, nemlig Tyskland.

Det skabte nemlig stor opstandelse i Tyskland, da Google præsenterede Street View i 2010.

Tyskerne var oprørte over udsigten til at blive fotograferet uden samtykke.

Resultatet blev, at Google skulle sløre billederne fra tyskernes gader i en grad, der gjorde, at Google til sidst valgte at trække tjenesten fra Tyskland, der som det eneste store land i Europa i det store og hele derfor kun har kunnet betragtes oppefra.

Indtil nu.

For i al stilhed har Google i sommerens løb igen åbnet for Street View for Tyskland, der allerede nu er stort set fuldt dækket ind.

Det betyder, at man fra Googles kortjeneste nu kan gå helt ned i gadeniveau og besigtige veje, huse og alt andet i øjenhøjde i Tyskland.

I første omgang anvender Google ældre billeder. Selskabet nåede for 10 år siden at fotografere gaderne i 20 større byer, inden tjenesten blev droppet.

Fra 22. juni har Googles kamerabiler imidlertid været i gang med at køre rundt på de tyske veje for at fotografere.

Optagelserne lægges løbende ud på Street View, hvor det er gået stærkt i sommerens løb med at få dækket landet ind.

Google meddeler, at selskabet via moderne teknologi vil sløre alle ansigter, nummerplader og lignende.

Desuden kan hus-ejere meddele, at vil have sløret deres ejendomme på Street View, så ingen internet-brugere kan kigge ind ad deres vinduer.

Selskabet meddeler, at det arbejder tæt sammen med myndigheden Hamburgischen Beauftragten für Datenschutz und Informationsfreiheit for at undgå at løbe ind i privacy-problemer, som det var tilfældet for 10 år siden.

Google meddeler, at brugere over hele verden anvender Google Street View til at ‘udleje eller sælge deres hjem online og til at lære det nye område at kende, før de flytter. De udforsker feriesteder som parker og strande i nærheden af ​​deres hotel. Og de tjekker, om den restaurant, de vil gå på, har en tilgængelig indgang.”