Artikel top billede

Max Schrems på vej med ny sag: Retter sigtekornet mod Google

Ifølge privatlivsaktivisten Max Screms overtræder Google GDPR ved at tvinge kunder, der bruger selskabets smartwatch Fitbit, til at give samtykke til at føre data ud af EU.

Privacy-organisationen None of Your Business (Noyb), der er anført af aktivisten Max Screms, har klaget over Google-ejede Fitbit, der producerer smartwatches.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Noyb, der er hjemmehørende i Østrig, indgivet klager i Østrig, Holland og Italien.

Organisationen anklager Fitbit for at tvinge til sine brugere til at give deres samtykke til at føre data ud af EU, og samtidig giver Google ifølge organisationen ikke mulighed for at brugerne kan trække deres samtykke tilbage.

Ifølge Reuters oplyser Fitbit i sin privatlivspolitik, at brugerne udelukkende kan tilbagetrække sit samtykke ved at slette sin konto, og dermed miste adgang til de data, som brugerne hidtil har indsamlet.

Følsomme sundhedsdata

Det er en overtrædelse af GDPR-reglerne, og samtidig er det en skærpende omstændighed, at selskabet behandler følsomme sundhedsoplysninger, lyder det fra organisationen.

"Når man tager i betragtning, at virksomheden indsamler nogle af de mest følsomme sundhedsdata, er det forbløffende, at man ikke engang forsøger at forklare sin brug af sådanne data, som loven ellers kræver," siger Bernardo Armentano, databeskyttelsesadvokat hos Noyb til Reuters.

Privatlivsaktivisten Maxmillian Schrems, der er manden bag retssagerne som første til Schrems-dommene er både stifter og drivkraften bag Non of You Business.