Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elbilen Fisker får tilført over en milliard fra hemmelig investor / 27-årig bliver spydspids for Swappie Danmark / 45 procent flere ransomware-ofre i 2023

Elbilen Fisker får tilført over en milliard kroner fra hemmelig investor. 27-årig bliver spydspids for Swappie Danmark. 45 procent flere ransomware-ofre i 2023: “Hackerne er blevet dygtigere til at ramme ofrene effektivt". IT-Effect rokerer rundt og deler ud af ejerandelene.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens udgave af morgenbriefing.

Det er endnu engang Thomas Møgelbjerg, der sidder morgenfrisk bag tasterne.

God læselyst.

Elbilen Fisker får tilført over en milliard fra hemmelig investor

Med elbilmærket Fisker Inc., gør danske Henrik Fisker et ihærdig forsøg på at skrive Danmarks første bileksport-eventyr.

Regnskabsmæssigt går det dog indtil videre Fisker Inc., som det går de fleste tech-selskaber i starten - de brænder penge af hurtigere, end de kan nå at tjene nye.

I første halvår 2023 havde Fisker Inc. et underskud på 203 millioner dollar – over 1,4 milliarder kroner.

Og nu får Fisker tilført 150 millioner dollar i ny kapital – lige over en milliard danske kroner – fra en hemmelig investor.

Det skriver Finans på baggrund af en fondsbørsmeddelelse fra Fisker Inc.

Milliarden skal bruges på at ”accelerere leverancerne, udvide væksten og fremskynde virksomhedens køretøjsprogrammer”.

27-årig bliver spydspids for Swappie Danmark

Swappie, den europæiske online-platform som køber, reparerer og sælger iPhones, udpeger 27-årige Jeppe Olsen som Marketing Manager, hvor han får ansvaret for Swappies kommercielle aktiviteter i Danmark.

Hans opgave bliver blandt andet at skabe vækst og øge kendskabet til Swappie.

“Swappie har et kæmpe potentiale - ikke mindst på det danske marked. Derfor er jeg også utrolig glad for og stolt over nu at stå i spidsen for Swappie på det danske marked,” siger Jeppe Olsen.

Han begyndte sin karriere hos Swappie i 2020, hvor han blev ansat som kundeservicemedarbejder. Senere blev Jeppe Olsen forfremmet til Content Marketing Specialist i Swappie, hvor han arbejdede med bl.a. partnerskaber på tværs af hele Norden.

45 procent flere ransomware-ofre i 2023

Antallet af succesfulde ransomwareangreb er steget med over 45 procent siden første halvår 2022 til første halvår 2023.

Det viser en ny, stor analyse af ransomwaremarkedet udarbejdet af Trend Micro.

Hvor der i første halvdel af 2022 var 1.376 ofre, var tallet i første halvdel af 2023 steget til 1.999.

“Hackerne er blevet dygtigere til at ramme ofrene effektivt. Det skyldes bl.a., at de bruger mere tid på at udvælge ofrene og på at undersøge deres IT-systemer grundigt, før de sætter det afgørende angreb ind, som låser systemerne,” siger Christian K. Beck, administrerende direktør for Trend Micro i Danmark.

Læs hele Trend Micros analyse her.

IT-Effect rokerer rundt og deler ud af ejerandelene

Det silkeborgensiske Microsoft-hus IT-Effect rokerer rundt i topledelsen og lukker samtidig en ny ind i ejerkredsen.

Kim Friis stiftede IT-Effect i 2000 og har siden været administrerende direktør i selskabet. Han træder nu tilbage som teknologichef (CTO).

Han overgiver direktørstolen til Brian Busk, der siden april har været bestyrelsesformand i IT-Effect. Udover rollen som øverste direktør bliver Brian Busk samtidig en del af ejerkredsen.

Den tredje og sidste rokade gælder Morten Søltoft, der har været en del af IT-Effects bestyrelse siden 2013 og medejer siden 2015. Morten Søltoft bliver nu forretningsudviklingschef i IT-Effect.