Artikel top billede

På fredag begynder Google at slette konti i massevis: Vil inaktive konti til livs

Alt fra Google Gmail, Google Docs og Google Fotos risikerer at ryge inden længe.

Har du en Google-konto, som du sjældent benytter, risikerer den snart at blive slettet.

Fredag 1. december bliver udløbsdatoen for Google-konti, som ikke er blevet anvendt i over to år.

Når en Google-konto slettes, kan et det potentielt enorme og vigtige datasæt, der kan ryge i glemslen, da Google konti knytter data fra Google-tjenester som Gmail, Googles Docs og Google Fotos.

Google vil tage den omfattende sletning i flere etaper. Først vil selskabet slette de konti, som alene er blevet oprettet og anvendt en enkel gang.

Samtidig har selskabet siden august måned sendt besked til konto-indehaverne, at en sletning kunne blive aktuelt.

”Vi ønsker at beskytte dine private oplysninger og undgå uønsket adgang til din konto, selvom du ikke længere benytter dig af servicen,” lyder det i en besked fra Google.

Høj sikkerhedsrisiko

Googles store slettekampagne er ifølge selskabet for at minimere den sikkerhedsrisiko, som inaktive konti udgør, skriver det amerikanske nyhedsmedie CNN.

Ifølge Googles egne undersøgelser er det mere sandsynligt at ældre konti blot er sikret med enkle, genanvendte passwords uden to-faktor sikkerhed, hvilket gør disse konti mere udsatte til angreb som phishin, hacking og spam.

”Ved proaktivt at fjerne disse konti, vil Google på effektiv vis mindske det angrebsfladen, som cyberkriminelle kan udnytte,” pointerer Oren Koren, CPO hos cybersikkerhedsvirksomheden Veriti, overfor CNN.

”Det er en del af en større trend indenfor cybersikkerhed: At tage proaktive tiltag, der kan styrke ens overordnede digitale landskab,”.

Sådan redder du din Google-konto

Har du en aldrende konto, som du ønsker at bevare, skal du besøge den indenfor kort tid.

For at holde den i live, skal den aktiveres mindst en gang hver andet år ved at besøge den og foretage noget med kontoen, som at læse en mail, lave en søgningen eller andre aktiviteter, lyder det.