Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Statsstøtte for milliarder på vej til europæiske cloud-projekter

EU giver grønt lys til, at europæiske lande kan pumpe ni milliarder kroner ind i udviklingen af europæisk cloud-miljø, som kan tage konkurrencen op med de amerikanske giganter.

EU-Kommissionen giver grønt lyst til, at europæiske lande kan pumpe 1,2, milliarder euro - godt ni milliarder kroner - ind i det europæiske cloud-projekt IPCEI Next Generation Cloud Infrastructure and Services.

Med godkendelsen kan de syv lande, der støtter projektet, sætte i gang med den massive statsstøtte til projektet, som sigter mod at udvikle et europæisk alternativ til de store amerikanske cloud-giganter, der i dag dominerer det europæiske marked næsten totalt.

De syv lande er Frankrig, Tyskland, Ungarn, Italien, Holland, Polen og Spanien.

IPCEI-projektet består af i alt 19 selskaber, som tæller Atos, Orange, Deutsche Telekom, SAP, Tiscali, Telefonica Espana og Siemens.

Under projektet udvikler de på 19 cloud-projekter.

Det er forventningen, at den massive statsstøtte vil bane vejen for finansiering og investeringer på næsten samme beløb fra kommercielle investorer.

Ifølge EU’s konkurrencekommissær, Didier Reynders, kan Europa se frem til tusindvis af nye arbejdspladser under projektet - ikke mindst it-folk og AI-specialister.

Det er forventningen, at IPCEI kan præsentere de første konkrete løsninger i 2027.

Du kan læse mere om projektet hos EU her.