Artikel top billede

Streaming: Ny serie fortæller historien om en virkeligt gusten by

Welcome to Derry får måske allerede premiere i det nye år og fortæller historien om en af de mest velkendte og ubehagelige bysamfund fra Stephen Kings omfattende forfatterskab.

Byen Derry ligger smukt placeret ved floden Kenduskeag.

Den er omkranset af store skovområder i det sydøstlige hjørne af staten Maine, og der er ikke så frygteligt langt til småbyerne Castle Rock og Jerusalem’s Lot.

Men selv om alle de tre byer fremstår særdeles levende for mange constant readers, som Stephen King kalder sine læsere, så er de også alle sammen fiktive. Og det nok meget godt.

For eksempel er den mest kendte af de tre byer, Derry – foruden at være tæt modelleret over virkelighedens Bangor – hjemsted for et gennemført ubehageligt væsen, der gerne optræder i skikkelse af den morderiske, dansende klovn Pennywise.

Snart får byen også sin helt egen streamingserie på HBO Max (eller Max, som den snart blot hedder). Serien bærer titlen Welcome to Derry og vil finde sted før det tidligste af de to handlingsspor, der er omdrejningspunkt for Kings bog ”It.”

Så Pennywise vil næsten med sikkerhed stikke næsen frem undervejs. Det er dog ikke fuldkommen utænkeligt, at serien også vil inddrage elementer fra andre af Stephen Kings bøger.

Flere af hans øvrige fortællinger foregår trods alt helt eller delvist i netop dette plagede bysamfund. Det gælder blandt andet den fremragende tidsrejse- og Kennedyfortælling 11/22/63 samt Faerytale, der udkom i år.

Det står i skrivende stund ikke helt klart for undertegnede, hvornår Welcome to Derry egentlig får premiere.

2025 nævnes sædvanligvis som det bedste bud. På den anden side har Max for blot to uger siden udsendt en trailer med nogle af deres mest 2024-titler – og her optræder Welcome to Derry altså, om end ganske kort.

Men eftersom man planlægger at skyde de sidste scener midt i 2024, så skal producenterne virkelig skynde sig, hvis de skal nå at være klar til premiere samme år.

Nå, vi får se. Men i mellemtiden bør man holde sig langt fra åbne kloakriste.

Og ser man en rød ballon, der på uforklarlig vis svæver rundt for sig selv, så er det klogt at løbe rigtig stærkt i den modsatte retning.