Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tesla hæver lønnen for sine fabriksansatte / Microsoft Sverige skifter administrerende direktør / EU-millioner strømmer til GlobalConnect-projekt

Morgen-briefing: Tesla hæver lønnen for sine fabriksansatte / Microsoft Sverige skifter administrerende direktør / EU-millioner strømmer til GlobalConnect-projekt

God morgen og velkommen til ugen sidste morgen-briefing fra Computerworld.

Dagens tidlige nyhedsoverblik er signeret af din morgenvært Niels de Boissezon

Tesla hæver lønnen for sine fabriksansatte

Den amerikanske bilproducent og tech-virksomhed Tesla gennemfører denne måned såkaldte ’markedsjusteringer’ for mange af sine ansatte lønsedler.

Det skriver finansmediet Bloomberg, som har fået indsigt i interne selskabsmeddelelser til ansatte.

Runden af justeringer udgør lønstigninger på imod 10 procent, skriver CNBC.

Disse kommer oveni store fagforeningssejre i den øvrige bilindustri i USA, hvor der er sikret store lønfremgang hos USA’s tre toneangivende amerikanske bilproducent, GM, Ford og Stellantis.

Microsoft Sverige skifter administrerende direktør

Topledelsen i Microsofts svenske forgrening skiftes ud, når Tomas Frimmel træder efter to år i spidsen for Microsoft Sverige og afløses af Sophia Wikander.

”Jeg er meget glad for muligheden for at lede Microsoft Sverige, og ser frem til at arbejde tæt sammen med den svenske virksomhed, vores kunder og partnere for at skabe nye muligheder og innovation gennem digitalisering. Med fremkomsten af ​​generativ AI er jeg overbevist om, at det er vigtigere end nogensinde, at vi forstår, deler vores erfaring og støtter vores kunder, så de kan udvikle og vokse deres forretninger ved hjælp af den nye teknologi," siger Sophia Wikander, kommende administrerende direktør for Microsoft Sverige.

Sophia Wikander vil træde til som nye administrerende direktør 1. februar. Thomas Frimmel forlader Microsoft for at søge nye udfordringer.

EU-millioner strømmer til GlobalConnect-projekt

Den nordiske infrastruktur-virksomhed GlobalConnect henter 1,1 million euro i europæisk støtte fra EU’s ’Connecting Europe Facility’til at finansiere etableringen af et nyt netværk mellem Norge og Sverige.

Beløbet svarer til 8,2 millioner kroner ud af projektet samlet pris på 16,4 millioner kroner (2,2 millioner euro).

Netværket bliver en fiberoptisk forbindelse, der skal danne nye ruter og styrke forbindelsen mellem Sverige, Norge og Europa.

”Øget robusthed og forbedringer på kapacitet er vigtige faktorer for den fortsatte digitalisering af regionen. Den nye infrastruktur vil ikke kun gavne lokale virksomheder, kommuner og den offentlige sektor, men vil også styrke det bilaterale forsvar. Vi er taknemmelige for støtten fra EU til at medfinansiere dette projekt, som vil være et stærkt digitalt løft for hele regionen,” siger Martin Lippert, Group CEO i GlobalConnect i en meddelelse.

Første spadestik bliver taget i 2024 og projektet forventes afsluttet i 2026.

Sam Altman bliver gift

AI-guru og administrerende direktør hos OpenAI, en af klodens førende virksomheder indenfor kunstig intelligens, Sam Altman bliver gift.

Han bliver gift med hans partner Oliver Mulherin, ved en unavngiven tropisk strandbreds-ceremoni, skriver amerikanske NBC.

Forud for hans nuværende rolle hos OpenAI stiftede Sam Altman et bredt netværk igennem hans CEO-rolle for det notoriske ventureselskab Y Combinator.

Han blev seneste hædret som ’årets CEO’ i Times oversigt fra 2023.