Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

Kunstig intelligens vil revolutionere vores computere – og måden, vi bruger dem på

Klumme: Den mulighed, vi har foran os lige nu, ligner ikke noget, jeg hidtil har oplevet. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at vi i it-branchen har alle svarene på, hvad der kommer til at ske. Alene de sikkerhedsmæssige fordele er så enorme, at det er umuligt at forudse betydningen af dem.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for forfatterens synspunkter.

Da pc’en blev introduceret for mere end 40 år siden, revolutionerede den vores arbejdsliv for altid og skabte en helt ny norm for produktivitet.

Nu er kunstig intelligens ved at gøre præcis det samme ved at skabe nye måder at arbejde og interagere med teknologi på.

Med fremtidens pc’er er vi ikke længere alene om at udføre vores arbejde – vi gør det i samarbejde med en kompetent og digital partner.

For tre år siden talte vi om, at computeren oplevede en renæssance – og med god grund. Computeren har i mange år haft en kæmpe betydning for vores mulighed for at samarbejde, løse opgaver og være i kontakt med hinanden.

Men da hjemmearbejde og virtuel læring toppede under coronapandemi 2020, blev pc’ens afgørende rolle, i alle aspekter af vores liv, for alvor tydelig.

Den indsigt gav os anledning til at udvikle fremtidsvisioner for, hvordan interaktionen mellem menneske og pc kan og bør udvikle sig, samt hvor fokus bør lægges.

Et af de steder er generativ kunstig intelligens (GenAI), der har stillet os over for et, teknologisk set, altafgørende øjeblik i computerens udviklingshistorie.

Det kolossale potentiale, vi kommer til at opleve med fremskridtene inden for GenAI, kan sammenlignes med ​​pc'ens indtog i 80’erne.

Spørgsmålet er bare, hvordan GenAI-revolutionen kommer til at påvirke pc’en, som vi kender den, og vores interaktion med den i fremtiden.

Hvad byder den nærmeste fremtid med GenAI på?

Allerede inden for få år vil GenAI påvirke måden, vi lever og arbejder på.

Selvom meget stadig er overladt til fantasien, er der ingen tvivl om, at GenAI-styrede pc'er kommer til at udgøre en stadigt vigtigere del af vores liv.

Med demonstrationen af Microsoft Copilot blev det ikke bare gjort klart, hvordan GenAI kommer til at løfte vores produktivitet op på et helt nyt niveau, men også hvordan teknologien kan hjælpe os med at indsamle og producere information hurtigere end nogensinde før.

Den teknologiske udvikling inden for GenAI betyder, at vi som mennesker i højere grad kommer til at kunne fokusere vores tid på idéudvikling, kreativitet, problemløsning og innovation.

Når vi kræver mere af vores enheder, har vi også brug for pc’er, der kan køre sprogmodellering, sprogbehandling og maskinlæringsfunktioner til at forbedre oplevelsen.

Med en optimeret brugeroplevelse, følger en række effektiviseringsgevinster, som f.eks. en forbedret omkostningseffektivitet, privatlivsbeskyttelse og sikkerhed generelt, reduceret latenstid og fordele i forhold til bæredygtighed.

For at realisere potentialet kræver det en ny it-arkitektur, der ikke kun er afhængig af CPU- eller GPU’er.

GenAI-teknologiens langsigtede muligheder

Når vi skuer ud over de nærmeste par år, kommer vi til at opleve vores fremtidige pc’er som digitale partnere, der kan langt mere end at udføre de kommandoer, vi giver, når vi skriver på tastaturet.

Med udviklingen inden for GenAI vil pc'er gå fra at understøtte den menneskelige produktivitet til at være en faktor, der øger vores personlige ydeevne. '

Dén ændring vil kræve, at vi gentænker hele den måde, vi arbejder med vores bærbare og stationære pc’er på.

Vores traditionelle brug af pc’er er hovedsageligt baseret på kommando-og-kontrol-interaktioner, hvor vores enheder udfører de kommandoer, vi giver dem, ved hjælp af vores tastaturer.

Fremover vil der findes en række ikke-tekstbaserede måder at interagere med teknologien på, så vi kommer til at indgå i en reel tovejskommunikation med vores pc'er.

Jeg forestiller mig en fremtid, hvor vi samarbejder eller udvikler nyskabelser med vores pc’er ved hjælp af stemmestyring, visuelle kommandoer og bevægelser. En fremtid, hvor pc’er kan give os de resultater, vi ønsker at opnå, ved at fortolke vores humør, ansigtsudtryk, tonefald eller sågar ændringer i den måde, vi skriver på – samtidig med at vores brugeroplevelse er i centrum.

Pc-oplevelsen vil skifte fra søgning til vejledning, fra læsning til forståelse, og fra redigering til instruktion.

Det er utroligt spændende at tænke over, hvad denne hurtigt-accelererende udvikling, med den menneskelige oplevelse i centrum, kommer til at betyde – ikke bare for de enkelte enheder, men for hele den måde, vi tænker, bruger og udvikler pc’er på.

Vi står overfor en teknologisk revolution

Jeg har været i it-branchen i mere end 20 år. Det har altid været en spændende branche præget af et højt tempo og drevet frem af konstant nyt udviklingspotentiale.

Men den mulighed, vi har foran os lige nu, ligner ikke noget, jeg hidtil har oplevet.

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at vi i it-branchen har alle svarene på, hvad der kommer til at ske. Alene de sikkerhedsmæssige fordele er så enorme, at det er umuligt at forudse betydningen af dem.

Dog kan jeg godt garantere, at mennesket fortsat vil udgøre kernen i ​​fremskridtet.

Menneskelige forbindelser og erfaringer er omdrejningspunktet for al ny softwareudvikling, udviklingen af nye it-arkitekturer og nye servicemuligheder såvel som al vores igangværende udforskning af mulighederne.

Slutbrugeroplevelsen vil ændre sig til det bedre, og det vil ske hurtigere end nogensinde før. Med GenAI har vi fået en helt enestående mulighed for at revolutionere pc-oplevelsen.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie, eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.