Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: EET lancerer nyt selskab med fokus på forbrugerelektronik / Danskers bilfirma i problemer: Forbrugere klager over bremseproblemer med Fisker Ocean / Ooono køber overfaldsalarm stiftet af aarhusianske veninder

EET lancerer nyt selskab med fokus på forbrugerelektronik. Danskers bilfirma i problemer: Forbrugere klager over bremseproblemer med Fisker Ocean. Ooono køber overfaldsalarm stiftet af aarhusianske veninder. Instagram lancerer ny funktion: Vil have teenagere til at passe deres sengetid. Reddit planlægger børsnotering til marts, og så er det i dag 41 år siden, at Apple lancerede Lisa-computeren.

God fredag, folkens

Det er i dag fredag 19. januar og ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld er netop landet i din indbakke.

Denne er morgen er det igen Jacob Wittorff, der har sammensat dit nyhedsoverblik, mens han længselsfuldt kigger frem mod weekenden.

Dagens første historie handler om et nyt firma, der har set dagens lys i det danske distributør-landskab.

EET lancerer nyt selskab med fokus på forbrugerelektronik

It-distributøren EET Group lancerer et nyt firma ved navn EET Retail, der skal fokusere på forbrugerelektronik og detailhandel.

I en pressemeddelelse oplyser EET Group, at det er meningen, at det nye detailselskab skal drive både salg og distribution af forbrugerelektronik på tværs af de nordiske markeder.

“Med etableringen af EET Retail vil vi få fuldt udbytte af de mange kompetencer indenfor retail, som vi har oparbejdet gennem årene,” siger Allan Friis administrerende direktør for EET Retail i pressemeddelelsen.

EET Retail bliver et selvstændigt underselskab til ET group og tager 20 medarbejder med sig fra moderselskabet.

Derudover overtager det nye detailselskab også drift og samhandel med de største webshops, detailkæder og specialforretninger i norden, hvilket svarer til en trecifret millionomsætning.

Danskers bilfirma i problemer: Forbrugere klager over bremseproblemer med Fisker Ocean

Den amerikanske myndighed for trafiksikkerhed NHTSA har indledt en undersøgelse af bilmodellen af Fisker Ocean.

Det skriver Techcrunch.

Undersøgelsen skyldes, at mindst ni forbrugere har indberettet, at de har oplevet alvorlige bremseproblemer i bilen, der er udviklet af den danske bildesigner Henrik Fisker.

Ifølge Techcrunch er bremseproblemerne blevet sat i forbindelse med en enkelt ulykke.

Ooono køber overfaldsalarm stiftet af aarhusianske veninder

Trafikalarmen Ooono, der blandt andet har Jesper Buch i ejerkredsen, har købt sig i den danske overfaldsalarm Siréne.

Det skriver Finans, der oplyser, at Ooono nu ejer størstedelen af selskabet.

Siréne er stiftet af en gruppe aarhusianske studieveninder, men nu har Ooono købt to af stifterne ud af selskabet, mens de to tilbageværende stiftere Caroline Louise Lilleør og Kristine Skovgaard ejer henholdsvis 10 og 15 procent af selskabet.

Instagram lancerer ny funktion: Vil have teenagere til at passe deres sengetid

Det sociale medie Instagram, der er ejet af Facebooks moderselskab Meta, introducerer nu en ny nattetid-funktion, der skal opfordre teenagere til at passe deres sengetid.

Det oplyser Meta i en meddelelse.

Funktionen fungerer på den måde, at når en teenager om aftenen har brugt mere end 10 minutter i Instagram-appen, vil vedkommende modtage en besked, der oplyser om, at klokken er mange og, at du bør lukke appen og få noget nattesøvn.

Instagram oplyser at beskeden bliver vist og automatisk og ikke kan deaktiveres.

Reddit planlægger børsnotering til marts

Det sociale medie Reddit har planer om en børsnotering til marts.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet har Reddit brygget på planerne gennem snart tre år, og hvis planerne bliver realiseret, så vil det være den første store børsnotering af et socialt medie siden Pinterest blev børsnoteret i 2019.

I dag for 41 år siden blev Apples Lisa-computer lanceret

Den 19. januar 1983 lancerer Apple Lisa-computeren, der er den første kommercielle pc, som er udstyret med en grafisk brugerflade og en mus.

Lisa bliver dog en fiasko for Apple, hvilket blandt andet skyldes, at den bliver lanceret til en svimlende høj pris på 9.995 dollar.

En del af de teknologier, som blev udviklet til Lisa ender dog med at blive genbrugt i Macintosh-computeren, som blev introduceret blot et år senere.