Artikel top billede

TDC Nets omsætning tog et dyk i 2023: Kundernes interesse for kobber, fastnet og tv er faldende

Selvom flere og flere danskere vælgere hurtigere fiberforbindelse, så betød en tilbagegang i kobber- og fastnetforbindelser, at TDC Net kom ud af 2023 med faldende omsætning og røde tal på bundlinjen.

Gamle succesprodukter som kobber-bredbånd og fastnettelefoni bliver stadig mere uinteressante for danskerne.

Det er en del af forklaringen på, at TDC Net i 2023 oplevede et omsætningsdyk på 2,7 procent fra 6,63 milliarder kroner i 2022 til 6,46 milliarder kroner i 2023.

Ifølge TDC Net er den lavere omsætning er “primært drevet af et fald i traditionelle produkter som fastnettelefoni og lavhastighedskobberbredbånd.”

TDC Net oplyser i den forbindelse, at mens selskabet har oplevet et fald kunder med fastnet, kobbernet og kabel-tv, så har selskabet i det indeværende år oplevet en tilgang på cirka 42.500 fiberkunder.

Røde tal på bundlinjen

Selskabets kommer samtidig ud af året med et underskud på 364 millioner kroner. Til sammenligning landede TDC Net i 2022 et overskud på 1,9 milliarder kroner.

Selskabets resultat af primær drift – også kaldet EBITDA – voksede dog med 3,9 procent til 4,7 milliarder kroner i 2023.

Ifølge TDC Nets finansdirektør Henrik Nørgaard Brandt er regnskabet tilfredsstillende.

“Vi leverede således på vores guidance, forbedrede vores driftsresultat og fastholdt et højt investeringsniveau. Vi havde også et positivt cash flow og oplevede i 2023 en stor tiltro fra markederne til vores strategi,” siger han i en skriftlig kommentar.

TDC oplyser, at selskabet forventer at tendensen med faldende efterspørgsel på kobberforbindelser og fastnettelefoner vil falde i 2024, mens at det samtidig er forventningen at væksten i mobil- og højthastighedsbredbånd vil forsætte.

Det er ligeledes forventningen, at resultat af primær drift i 2024 vil være på niveau som i 2023.