Artikel top billede

(Foto: Unsplash/Christian Wiediger)

Har Amazons topfolk virkeligt slettet vigtige beskeder i forbindelse med undersøgelse? Her er anklagen

Flere nuværende og tidligere Amazon-topchefer anklages nu for at modarbejde konkurrenceundersøgelse ved at slette beskeder i besked-app.

Amazons topchefer beskyldes for angiveligt at have slettet Signal-beskeder mellem 2019 og 2022, mens selskabet var i gang i gang med at blive undersøgt for at være i strid med konkurrencereglerne.

Sådan lyder anklagen fra USA's reguleringsmyndighed FTC, der har indgivet en klage i en amerikansk domstol.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge mediet har Amazon-grundlægger Jeff Bezos, nuværende CEO Andy Jassy, topadvokat David Zapolsky, tidligere detailchef Jeff Wilke og Amazons tidligere logistikdirektør Dave Clark angiveligt slettet vigtige Signal-beskeder eller brugt en funktion, der forhindrede dem i at blive bevaret, mellem april 2019 og maj 2022.

Cheferne begyndt angiveligt at bruge Signal som en beskedtjeneste i 2019, efter at Jeff Bezos rapporterede, at hans telefon var blevet hacket.

I den forbindelse søgte et sladderblad angiveligt efter personlige fotos og private beskeder fra Bezos.

Undersøges for at modarbejde konkurrenceundersøgelse

FTC's konkurrenceundersøgelse mod Amazon gik i gang i 2019.

I forbindelse med undersøgelsen krævede reguleringsmyndigheden, at Amazon fremlagde alle dokumenter, der kunne have forbindelse til sagen.

Brugen af Signal som er en krypteret beskedtjeneste, vil derfor have hindret FTC's arbejde med at undersøge virksomhedens forretningsadfærd og fastlægge mulige overtrædelser af konkurrencereglerne.

Amazon: Vi har selv oplyst om Signal-brug
I et svar til Bloomberg siger en talsperson fra Amazon, at selskabet helt på egen hånd og for flere år siden har oplyst om den - ifølge selskabet - begrænsede brug af Signal til FTC.

Samtidig lyder det, at man omhyggeligt har indsamlet Signal-samtaler fra medarbejdernes telefoner og tilladt reguleringsmyndigheden at se disse samtaler, selvom de ikke havde noget at gøre med undersøgelsen.

Derudover skulle FTC have modtaget alle de nødvendige dokumenter til sin undersøgelse, lyder det.

Dette omfatter 1,7 millioner dokumenter, herunder e-mails, interne beskedprogrammer og mere end 100 terabyte data fra bærbare computere.