Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Laptops.dk-stifter er Danmarks næststørste ejendomsbesidder / Skattestyrelsens dataudfordringer udskyder frist for årsopgørelse / Hver fjerde dansker oplever udfordringer i mødet med den digitale offentlige sektor

Laptops.dk-stifter er Danmarks næststørste ejendomsbesidder. Skattestyrelsens dataudfordringer udskyder frist for årsopgørelse. Hver fjerde dansker oplever udfordringer i mødet med den digitale offentlige sektor.

Godmorgen venner.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Det er 30. april, og det er atter en gang morgen-briefing-redaktør Qëndrim Fazliu, der serverer dagens morgenplatte i form af fire korte nyhedsgodbidder.

Lad os komme i gang - og velbekomme!

Skattestyrelsens dataudfordringer udskyder frist for årsopgørelse

Fristen for at rette i årsopgørelsen for personer, der udlejer boliger eller transportmidler via digitale platforme, udskydes på grund af udfordringer med dataindsamling.

Skattestyrelsen har nemlig problemer med at modtage data fra digitale platforme og udenlandske myndigheder, hvilket skyldes implementeringen af et nyt EU-direktiv.

Det skriver styrelsen i en meddelelse.

Formålet med disse data er at give skattemyndighederne indsigt i indkomster fra udlejning.

Borgere, der er berettiget til fradrag, har nu indtil 1. juli til at rette i deres årsopgørelse.

Trods bestræbelser fra Skattestyrelsen er der ingen garanti for, at alle relevante oplysninger vil være modtaget inden denne frist, lyder det.

Laptops.dk-stifter er Danmarks næststørste ejendomsbesidder

Navnet Søren Hjardemaal Jansen siger dig måske ikke så meget.

Ikke desto mindre er manden bag navnet dog Danmarks næststørste ejendomsbesidder i Danmark, kun overgået af Anders Holch Povlsen.

Det skriver Berlingske.

Søren Hjardemaal Jansen ejer ifølge mediet 152 ejendomme spredt over 398.000 kvadratmeter jord primært omkring Vejle og Horsens.

Hans ejendomsportefølje, der er vurderet til 1,33 milliarder kroner, forvaltes gennem flere ejendomsselskaber, hvor Jansen Ejendomme A/S er det primære.

Selvom Jansen er meget privat og afslår interviewanmodninger, afslører han dog til mediet, at hans formue stammer fra hans computerselskab, Laptops.dk, som han stiftede i 2001 og stadig ejer.

Efterfølgende har han investeret i ejendomme, hvilket har resulteret i hans imponerende formue.

Laptops.dk-rigmandens primære ejendomsselskab, Jansen Ejendomme A/S, har en egenkapital på næsten en milliard kroner, mens hans holdingselskab i 2022 havde et overskud på 136 millioner og en egenkapital på 1,04 milliarder kroner.

ERP-leverandøren IFS leverer bedste kvartalsresultat nogensinde

Det svenske ERP-selskab IFS med over 5.500 ansatte og mere end 500 partnere i 80 lande har leveret det bedste kvartalsregnskab i selskabets historie.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Med en vækst på 19 procent i softwareindtægterne og 21 procent i tilbagevendende indtægter sammenlignet med samme periode sidste år, rapporterer selskabet en samlet nettovækst på 16 procent, hvilket markerer en imponerende start på året 2024.

En stor del af succesen tilskrives en betydelig tilstrømning af nye kunder fra tunge konkurrenter som SAP og IBM, der søger at migrere til IFS' modulopbyggede platform samt selskabets fokus på industrielle AI-løsninger.

Hver fjerde dansker oplever udfordringer i mødet med den digitale offentlige sektor

Mens tilliden til offentlige digitale løsninger forbliver høj, viser analysen, at omkring en fjerdedel af befolkningen stadig oplever udfordringer i mødet med den digitale offentlige sektor.

Det viser en ny analyse, der er baseret på data fra en spørgeskemaundersøgelse og brugertilfredshedsundersøgelse udført af Danmarks Statistik og Epinion i 2023.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Dette resultat fremhæver ifølge Digitaliseringsstyrelsen behovet for at fortsætte med at sikre, at den offentlige sektor forbliver tilgængelig og brugervenlig for alle borgere i Danmark, da det af samme analyse fremgår, at 88 procent af borgerne bruger offentlige digitale løsninger som MitID og Digital Post.

Samtidig understreger Digitaliseringsstyrelsen, at analysens resultater vil blive anvendt til at informere fremtidige initiativer, der har til formål at forbedre digital inklusion i den offentlige sektor.