Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Folketingsparti skal holde landsmøde på Microsoft Teams på grund af pengeproblemer / Twoday får 122 nye medejere i virksomheden / OpenAI-rivalen Antropic lancerer sin første chatbot-app til mobiltelefoner

Folketingsparti skal holde landsmøde på Microsoft Teams på grund af pengeproblemer. Twoday får 122 nye medejere i virksomheden. . Opdatering i Oracle-database slipper AI løs i data og applikationer. OpenAI-rivalen Antropic lancerer sin Claude-chatbot til mobiltelefoner.

Godmorgen, kammerater.

Det er fredag, arbejdsugen synger på sidste vers og weekenden står for døren.

Det betyder også, at du netop har åbnet denne uges sidste morgen-briefing fra Computerworld.

For sidste gang i denne omgang er det Qëndrim Fazliu, der vil tage dig med på en kort rundtur i it- og tech-nyhedernes verden.

Senere i dag kan du blandt andet læse om Netcompanys kvartalsregnskab og finde ud af, hvordan det ser ud hos den danske it-kæmpe.

I næste uge er det min kollega Niels de Boissezon, der overtager morgen-briefing-stafetten.

God læselyst, god fredag og god weekend, når du kommer så langt.

Folketingsparti skal holde landsmøde på Microsoft Teams på grund af pengeproblemer

Normalt forbinder man politiske årsmøder med store haller, hvor partiernes fodsoldater og toppen af partiet møder hinanden.

Det bliver dog lidt anderledes i år for Enhedslisten.

Partiet skal nemlig afholde sit landsmøde virtuelt - og det skyldes hverken corona eller andre pandemier.

Det skyldes simpelthen økonomiske problemer.

Det skriver Berlingske.

Venstrefløjspartiet har nemlig et stort underskud, som i 2022 lød på næsten 4,7 millioner kroner.

Derfor vedtog man i 2023, at hvert andet årsmøde skulle holdes virtuelt, da man kunne spare 800.000 kroner på at holde årsmødet digitalt.

Og derfor kommer debatter og taler altså i år til at blive holdt på Microsoft Teams.

OpenAI-rivalen Antropic lancerer sin første chatbot-app til mobiltelefoner

Anthropic, der står bag chatbotten Claude, har netop lanceret en app til deres AI-modeller, Claude 3.

Det giver nu brugerne af Claude mulighed for at bruge chatbotten på deres telefoner, hvor de kan spørge om ting, få den til at analysere fotos eller noget helt tredje.

Det skriver The Verge.

Før var chatbotten kun tilgængelig på Anthropics Claude.ai-hjemmeside eller via Amazon Bedroc, Hugging Face eller Microsoft Azure.

Den nye app vil indledningsvis kun være tilgængelig for iPhone-brugere, mens der er også Android-version på vej, lyder det.

App'en bliver gratis at bruge for brugere af alle Claude-chatbots. Det gælder ikke-betalende brugere, abonnenter på Claude Pro og abonnenter på det nylancerede Claude Team Plan, hvor grupper mindst fem personer kan betale for at bruge AI-modellerne.

Anthropic er dog en smule efter sine konkurrenter hvad lanceringen angår. OpenAI lancerede sin ChatGPT app for længe siden. Det samme gjorde Google med Gemini.

Twoday får 122 nye medejere i virksomheden

It-selskabet Twoday har fået 122 nye medejere i virksomheden.

Det sker gennem det seneste medarbejderaktieprogram.

Det oplyser Twoday i en pressemeddelelse.

De 122 nye medejere betyder, at virksomheden nu ejes af næsten 1.000, da 800 medarbejdere benyttede sig af muligheden i 2023, da det første gang blev muligt for selskabets medarbejdere at købe aktier i virksomheden.

Det svarer til knap 40 procent af alle twodays 2.700 medarbejdere på tværs af Norden og Litauen.

Investeringen beløber sig til 11.160.000 kroner, hvilket bringer de samlede medarbejderinvesteringer op på 416.640.000 kroner.

Og selvom medarbejderne én gang årligt får mulighed for at sælge aktierne, så er det kun få af dem, der har ønsket at skille sig af med deres aktier under den seneste runde.

Opdatering i Oracle-database slipper AI løs i data og applikationer

Oracle har lanceret Oracle Database 23ai, der er en ny version af deres database, som nu er tilgængelig i skyen.

Denne opdatering bringer ifølge selskabet en række nye funktioner med sig.

Det gælder blandt andet Oracle AI Vector Search, som gør det nemt at søge i dokumenter, billeder og andre data gemt i forretningskritiske databaser.

Det skriver Oracle i en pressemeddelelse.

Opdateringen betyder også, at virksomheder nu kan gøre brug af kunstig intelligens til at stille spørgsmål om deres private data i databaserne.

Samtidig giver Oracle Database 23ai AI-algoritmer mulighed for at køre direkte i databaserne, der ifølge Oracle betyder mere effektivitet og bedre sikkerhed.