Artikel top billede

(Foto: Praswin Prakashan/Unsplash)

Microsoft forbyder politiet at bruge selskabets AI-værktøjer

Amerikanske politimyndigheder får forbud mod at bruge en række af Microsofts AI-værktøjer. Det sker efter, at tech-giganten har opdateret sine vilkår.

Microsoft har besluttet at ændre i sine vilkår, så amerikanske politiafdelinger ikke længere kan bruge generativ AI gennem Azure OpenAI Service, der er virksomhedens platform for AI-teknologier.

De nye vilkår for Azure OpenAI Service, der blev implementeret onsdag, betyder, at politiet i USA ikke længere har tilladelse til at integrere eller bruge AI-modeller fra OpenAI til tekst- og taleanalyse.

Det skriver mediet TechCrunch.

Samtidig forbyder de opdaterede vilkår også brugen af ​​ansigtsgenkendelsesteknologi i realtid på mobile kameraer, såsom kropskameraer og dash cams, til at identificere personer i ukontrollerede miljøer.

Ændrede vilkår kommer efter produktlancering

Ændringer kommer kort tid efter, at Axon, der producerer teknologi og våben til militæret og politiet, annoncerede et nyt produkt, der bruger OpenAI's GPT-4 tekstmodel til at opsummere lyd fra kropskameraer.

Lanceringen af dette produkt vakte efterfølgende bekymringer for fejl og bias i disse AI-modeller.

Det er dog stadig uklart, om Axon brugte GPT-4 via Azure OpenAI Service, og om de opdaterede vilkår fra Microsofts side var en reaktion på Axons produktlancering.

Selvom Microsoft har implementeret disse ændringer, efterlader de nye vilkår stadig plads til fortolkning.

Forbuddet gælder kun for politiet i USA, og det dækker ikke ansigtsgenkendelse med stationære kameraer i kontrollerede miljøer.