Artikel top billede

(Foto: Thomas Møgelbjerg)

Netcompany starter 2024 stabilt: Salg og overskud vokser - aktien stiger over otte procent

Det meget omtalte datatyveri mod Netcompany i starten af året ser ikke umiddelbart ud til at påvirke forretningen hos Danmarks største leverandør af offentlig it.

Et dugfrisk regnskab er netop landet fra Netcompany, og Danmarks største leverandør af offentlig it starter 2024 stabilt ud – dog med tilbageslag på enkelte parametre.

Omsætningen i første kvartal 2024 stiger til lige under 1,6 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 3,8 procent sammenlignet med første kvartal sidste år, hvor omsætningen lød på 1,54 milliarder kroner.

Kigger man isoleret på Danmark, der står for 48,2 procent af Netcompanys samlede omsætning, stiger salget til det offentlige med 1,6 procent, mens salget til det private falder med 2,5 procent.

Bedst ser det ud for Netcompany-Intrasoft-forretningen, hvor salget vokser med 9,9 procent til 530 millioner kroner i første kvartal 2024.

”Vores resultater i 1. kvartal kombineret med vores fortsatte momentum i opbygningen af pipeline på tværs af vores forskellige platforme og produkter gør os overbeviste om, at vi vil levere på vores finansielle mål for hele året i 2024 og fremover,” udtaler Netcompany-CEO, André Rogaczewski, i regnskabet.

Driftsresultatet (Justeret EBITDA) lander på 247,1 millioner kroner, hvilket er en stigning på 2,1 procent og lidt over analytikernes forventninger, der regnede med 236 millioner kroner.

Indtjeningsmarginen stiger ligeledes med 15,5 procent, hvilket også slår analytikernes forventninger på 14,7 procent.

Investorene tager da også godt imod Netcompany-regnskabet og aktien åbnede til en pris over otte procent højere end gårdsdagens lukkekurs.

Antallet af fuldtidsansatte i Netcompany voksede med 295 medarbejdere drevet af den internationale del af koncernen, og ved udgangen af kvartalet beskæftigede koncernen mere end 7.800 medarbejdere.

Netcompany venter for 2024 en omsætningsvækst på 7-10 procent og en justeret EBITDA-margin i intervallet 15-18 pct. Disse forventninger fastholdes, lyder det.

I 2026 forventer Netcompany at opnå en samlet omsætning på 8,5 milliarder kroner og en indtjeningsmargin (EBITDA) på over 20 procent.