Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Anklage: Partiet Sverigedemokraterna står i al hemmelighed bag stor trolle-fabrik med 260.000 følgere på sociale medier

Det højreorienterede svenske parti Sverigedemokraterna står angiveligt bag en ‘troll-fabrik,’ som systematisk og i skjul producerer rosende omtale til sociale medier i lange baner.

Svenske Sverigedemokraterna kører i skjul en hel ‘troll-fabrik,’ som i skjul og fra en lang række konti producerer rosende omtale i lange baner på de sociale medier for at manipulere vælgerne.

Ifølge svenske TV4 står partiet bag 23 såkaldte ‘troll-kontoer,’ som i skjul håndteres af partiers kommunikationsafdeling.

Disse konti er fordelt på både YouTube (tre kontoer), TikTok (13 kontoer), Instagram (tre kontoer) og Facebook (fire kontoer), lyder det fra mediet.

Tilsammen har de 23 kontoer mere end 260.000 følgere. Partiet postede i årets første tre måneder i alt omkring 1.000 opslag, som tilsammen har haft mere end 27 millioner visninger.

Ifølge TV4 er det tre af Sverigesdemokraternas medarbejdere, der står bag alle de 23 kontoer under overordnet ledelse af kommunikationschef Joakim Wallerstein.

Hertil kommer to ansatte influencere ved navn SDMonkan og SDMicke.

“Fra disse kontoer spredes vildledende information og propaganda i form af billeder og klip, som blandt andet dæmoniserer politiske modstandere, forvrænger deres budskaber samt fremmedfjendtlige og konspiratoriske budskaber,” lyder det fra TV4.

Tv-kanalen skriver også, at en del af indholdet på de 23 kontoer er beskyttet materiale fra nyhedsmedier, mens andet produceres af kommunikationsafdelingen.
S
“Ved at publicere store mænder materiale med samme budskab skabes en illusion af, at der er større interesse for visse spørgsmål, end det egentlig er tilfældet,” skriver TV4.

Professor i statskundskab på universitetet i Göteborg, Staffan Lindberg, siger, at denne type fabrikker er et problem for det demokratiske system.

“Der er en meget stærk sammenhæng mellem en stigning af udbredelsen af ​​misinformation og fald af graden ​​demokrati. Demokratiets institutioner, herunder valg, er baseret på, at folk stemmer på en sandhed om, hvad politikere gør eller ikke gør, siger han.

Sverigesdemokratarne har ikke villet stille op til interview med TV4, skriver mediet.