Timepriserne på ERP-konsulenter er eksploderet

Tema: Timepriserne på eksterne konsulenter til implementering af ERP er eksploderet. Men den generelle prisudvikling på produkterne er stadigt faldende, fordi markedet har overkapacitet.

Den heftige konkurrence på det danske ERP-marked fortsætter. Landets erhvervsmæssige sammensætning med et stort antal små og mellemstore virksomheder gør os nemlig interessante som testmarked for de fleste ERP-producenter.

Det giver priser til købers fordel, fordi markedet har overkapacitet, mener Steen Christensen, chefkonsulent ved Rambøll Management.

Men når aftalen om levering af varen er skrevet under, er det slut med de gunstige priser.

Kompentente købere

Den nedadgående prisspiral på ekstern konsulenthjælp til implementering af ERP i virksomhederne er nemlig ikke bare stoppet. Den er vendt, siger Torsten Jacobsen, partner i PA Consulting.

Kun hvis man kigger på virksomheder, som skal lave meget store projekter, er der stadig tale om en svagt nedadgående pris.

Det skyldes mulighederne for outsourcing til eksempelvis til Indien og at virksomhederne har let adgang til de generelle kompetencer på det danske marked.

Årsagen til stoppet i prisfaldet er, at køberne er blevet mere kompetente og efterspørger en bestemt erfaring eller viden.

- De ved, at en billig timepris kan blive dyrere i den sidste ende, siger Torsten Jacobsen.

30 procent dyrere

For et år siden var der prispres på alle spillerne på markedet. Nu er det vendt til at timeprisen hos nichespillerne er steget 20 til 30 procent, så kunderne skal af med flere penge.

Det er naturligvis noget man skal have med i overvejelserne, når man eftersøger særlige kompetencer.

Det er især de virksomheder, som allerede har foretaget de store grundlæggende implementeringer, som vil opleve prisbomben.

- De vil opleve, at de ikke kan trykke prisen så meget hos deres implementeringspartner som de kunne sidst, siger Torsten Jacobsen.

Om prisstigningen fortsætter er et spørgsmål om, hvor lang tid der går, før der opstår konkurrence på de enkelte markeder.

Man bliver ikke ved at være alene om et nichemarked. Konsolideringer vil på sigt suge flere ind. Men udviklingen holder to tre år, formoder Torsten Jacobsen.

Styr implementeringen

Den kraftige konkurrence mellem ERP-producenterne er ikke blevet mindre indenfor det sidste halve år.

- Men der er grænser for hvor lavt man kan sælge sine produkter, siger Steen Christensen fra Rambøll.

Han mener, at prisen har marginal interesse. Det handler om at få et ERP-produkt, som understøtter ens forretning.

Og så handler det især om at være god til at styre implementeringen.

- Ellers risikerer man at komme til at betale ekstra timer, siger Steen Christensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere