Elselskaber har kun 4.000 bredbåndskunder

De tre elselskaber i front med superbredbånd har kun omkring 4.000 kunder på fibernettet. Det er skuffende, at de ikke er nået længere, mener teleanalytiker.

Endnu binder frosten jorden flere steder, hvilket vanskeliggør arbejdet for elselskabernes gule gravemaskiner, som er i gang med at give danskerne fiber-internet.

Men selvom vejret på den måde har forsinket elselskaberne lidt, er Kong Vinters besøg ikke nok til at forklare selskabernes kun ganske få tusinde kunder på fibernettet, siger teleanalytiker Torben Rune.

Selskaberne er med andre ord bagefter med deres udrulning, mener han.

– De bevæger sig i bredbåndsmarkedet, som oplever voldsom vækst, og behovene er både kendte og eksisterende. Kunderne ved, at de har brug for det her, og samtidig satser TDC voldsomt på båndbredder på både fire og otte Mbit/s og på også at levere fiberopkoblinger til for eksempel boligforeninger, siger han.

- Elselskaberne har været på markedet i hvert fald et år med fiberløsninger, og nogle af dem flere år. Det er skuffende, at de med sådan et forspring ikke er nået længere, fortsætter Torben Rune fra rådgivningsvirksomheden Netplan.

Han mener, at elselskaberne gør for lidt ud af at fortælle, hvad fiberopkoblingenre kan give kunderne.

At de for eksempel stadig anser fastnet-telefoni for et væsentlig produkt, mens kunderne i stigende grad betragter fastnet-telefoni som et gratis produkt, som man får med, når man køber bredbånd.

– Elselskaberne har ikke gødet markedet særlig meget. Nettene er der, og fiberbredbånd har nogle fantastiske egenskaber. Elselskaberne bør sælge det som adgang til en lang række tjenester og underholdning, siger Torben Rune.

I dag har de tre elselskaber, som ifølge IT- og Telestyrelsen er nået længst med udrulningen, tilsammen omkring 4.000 husstande på fibernettet, viser Computerworlds research.

Det drejer sig om Nesa, SEAS-NVE og MidtVest Bredbånd.

Kortlægninger fra myndighederne har tidligere vist, at danske elselskaber de kommende år vil bruge omkring 10 milliarder kroner på at grave fiber ud til 1,2 millioner danske husstande og virksomheder.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld, hvor du kan læse mere om de tre elselskabers fiberprojekter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere