Århus-firma tjener 18 mio. på besværlige mobiler

Firmaet Mobilethink er blevet førende i verden på at sende indstillingerne for MMS, GPRS og WAP til brugernes mobiltelefoner. Kunder som Vodafone og TDC sikrede i 2005 et driftsoverskud på 18 millioner kroner.

Det er ingen nem sag selv at indstille sin mobiltelefon til at benytte funktioner som MMS, GPRS og WAP, og det lever det århusianske it-firma Mobilethink godt af.

Selskabet holder styr på indstillingerne på stort samtlige mobiltelefoner i verden og gør det derfor let for mobilselskaberne automatisk at sende indstillingerne ud til kundernes telefoner.

Mobilethink står nu for at sende indstillinger ud til langt over 100 millioner brugere hos de 75 mobilselskaber, der er blandt kunderne.

Overskud på 18 mio.

Blandt mobilselskaberne er velkendte navne som T-Mobile, Vodafone, Telenor, Telia og TDC, og de var sidste år med til at sikre et driftsoverskud på knap 18 millioner kroner.

- Det er et fantastisk enkelt koncept, som fortæller meget om, hvad danske virksomheder skal gøre, hvis de vil globalisere. Vi har fundet en niche i at levere indstillinger til mobiltelefoner, så de altid er sat rigtigt op til forskellige tjenester, fortæller hovedaktionær Michael Moesgaard Andersen.

Han købte sig ind i Mobilethink i 2004 med nogle af de penge, han tjente ved salget af CBB Mobil til Sonofon.

Tester alle mobiltelefoner

I dag er Mobilethink markedsledende i verden og står i Skandinavien for mere end 95 procent af alle udsendelser af indstillinger til mobiltelefoner.

Selskabet med hovedkontor i Århus har 30 ansatte og et testlaboratorium, som ikke laver andet end at teste nye mobiltelefoner af.

For at være helt opdateret har Mobilethink samtidig en medarbejder, som konstant rejser verden rundt og samler de nyeste mobiltelefoner ind.

- Vi har selvfølgelig faste aftaler med Nokia og Sony Ericsson. Men der opstår hele tiden nye typer af mobiltelefoner fra blandt andet asiatiske producenter, og der må vi have en medarbejder på farten for at indsamle de nyeste mobiltelefoner, siger Michael Moesgaard Andersen.

Bliver ved sin læst

Trods en stor tocifret millionomsætning skal Mobilethink ikke foreløbig brede sig ud på andre forretningsområder.

- Man skal blive ved sin læst i hvert fald nogle år og udnytte de skalafordele, der ligger i det her marked. Vi er en nichespiller på det her område, hvor der er et kæmpe uudnyttet marked, siger Michael Moesgaard Andersen.

Mobilethinks forretningsmodel er ikke at tage et stort beløb fra begyndelsen, men derimod at afkræve betaling for antallet af kunder eller antallet af sendte indstillinger.

Hidtil har selskabet ikke lavet meget salgsarbejde, men det er nu i færd med at opbygge en international salgsorganisation for at få endnu flere kunder.

Denne artikel indleder et to ugers tema om mobiltelefoni på Computerworld.dk. Input modtages meget gerne på c.thomsen@cw.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere