FESD-leverandører deler ESDH-markedet

De tre konsortier udpeget af staten til udrulning af elektronisk dokumenthåndtering deler markedet mellem sig. Software Innovation sætter sig på de utraditionelle sager og har netop landet kontrakt med Kommunernes Landsforening.

CSC/Scanjour sætter sig på staten. Accenture/Traen vinder frem i kommunerne. Og Software Innovation sætter sig på de mere skæve opgaver.

Det er det forsimplede billede af fordelingen af kunder mellem de tre FESD-konsortier, der er udpeget af staten til udrulning af elektronisk sags- og dokument-håndtering (ESDH) i det offentlige.

Tendensen fortsætter med fredagens offentliggørelse af en aftale indgået mellem Software Innovation og Kommunernes Landsforening (KL).

KL med på FESD

Med aftalen skal Software Innovation for et ikke offentliggjort beløb levere ESDH under FESD-rammeaftalen til KL.

Løsningen er allerede under implementering og skal fra første januar 2007 styrke KL med et digitalt videnscenter.

Centret skal skabe øget vidensdeling internt hos KL og ikke mindst mellem KL og landets kommende 98 storkommuner via en ny hjemmeside.

Aftalen er den seneste indgået under det fællesoffentlige FESD-projekt.

Udover KL har Software Innovation landet større FESD-kontrakter med Folketinget, Danmarks Tekniske Universitet og med Domstolsstyrelsen, der har sat gang i en storstilet digitalisering.

- Vi ser verden på den måde, at Software Innovation tager de mere skæve sager, hvor der skal skræddersys løsning til nogen meget specifikke behov. CSC/ScanJour tager staten, og vi tager kommunerne, siger Traen-direktør Simon Svarrer.

CSC sidder på ministerierne

FESD-leverandøren Accenture/Traen har ifølge den seneste KL-undersøgelse af kommunernes ESDH-valg sat sig på 19 kommuner, og en række yderligere kontrakter er ifølge Traen-direktør Simon Svarrer på vej.

CSC/ScanJour har til sammeligning kun aftaler med fire kommuner, mens Software Innovation har aftaler med fem og yderligere to på vej.

På det statslige marked er CSC/ScanJour stort set enerådig på FESD-kontrakter.

Konsortiet har ifølge direktør for den offentlige forretning hos CSC, Fritjof Lind, indgået FESD-kontrakter med ni ministerier og ligger i forhandlinger med yderligere to.

- Vi er stærke på statsmarkedet, hvor CSC i forvejen har en stor forretning, og hvor ScanJour også står stærkt. Det giver os en stor domæneindsigt, siger Fritjof Lind.

Divisionsdirektør Niels Henrik Sodemann hos ESDH-konkurrenten Ementor, der ikke er blandt de tre udpegede FESD-leverandører, har også noteret sig fordelingen af FESD-kontrakter.

- Både CSC/ScanJour og Software Innovation har landet nogle meget store kontrakter uden for kommunerne. Set i den sammenhæng tror jeg, at det ikke betyder det store for dem, hvor mange kommuner de får på FESD-kontrakter, siger Niels Henrik Sodemann.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere