Øget vækst skaber rift om konsulenterne

Konsulenthusene på det danske marked for it-services oplever fortsat vækst. Og mens opgaver tikker ind, må selskaberne på jagt efter flere ressourcer.

Konsulenthusene på det danske marked for it-services oplever fortsat så stor vækst, at selskaberne har meget stor efterspørgsel på nye kræfter, der skal være med til at løfte opgaverne i den kommende tid.

48 milliarder kroner omsatte selskaberne ifølge Danmarks Statistik for i 2005, og IDC forventer vækst over de næste fem år.

En række leverandører på det danske marked – IBM, CSC, KMD, Accenture, Siemens Business Service, Netcompany, Ementor og 7N – kan bekræfte, at der er gang i kedlerne.

Ordrer langt ind i 2007

It-konsulenthuset Netcom­pany har allerede ordrer langt ind i 2007, og selskabet selskabet, der i marts måned ansatte medarbejder nummer 100, sigter efter at hyre 50 nye medarbejdere inden nytår.

I den seneste udgave af Computerworld kunne også den administrerende direktør i EDB Gruppen, Bjarne Aarup, berette om udfordringer i at skaffe folk.

I øjeblikket er EDB Gruppen på jagt efter flere end 30 konsulenter og udviklere.

Samtidig kunne it-konsulenthuset Creuna i begyndelsen af maj berette om 2005 som et vækst-år – og forventninger om at øge antallet af konsulenter.

– Om et år til halvandet skal vi være 300 konsulenter og udviklere i Skandinavien, og dertil tror jeg ikke, vi når uden yderligere opkøb, sagde den danske direktør Thomas Vejlemand.

Udviklere, arkitekter, projektledere samt netværks- og SAP-kompetencer er blandt de kompetencer, som it-service-leverandørerne blandt andet er på jagt efter.

Ifølge IDC’s nordiske analysedirektør, Karsten Fog Ho-Lanng er det oplagt, at væksten på it-service-markedet vil gøre det sværere for leverandørerne at skaffe konsulenter.

Globalt leverance-apparat

– Men de store spillere på markedet har alle fået etableret en eller anden form for globalt leverance-apparat og kan trække på offshore kræfter. Og det gør, at jeg alligevel tror, at det kan lade sig gøre. Men vi må nok acceptere, at flere opgaver i stigende grad vil blive løst et andet sted i verden, vurderer Karsten Fogh Ho-Lanng.

Blandt andre udviklings- og konsulenthuset Ementor trækker på ressourcer i Indien.

– Med offshore sourcing kan man supplere sin organisation med ressourcer. Det betyder, at man får en meget variabel arbejdsstyrke, selv om der er en begrænsning på ressourcerne på det danske marked. Og det er en meget central del af vores forretningsmodel lige nu, hvor markedet er så godt, forklarer administrerende direktør Carsten Dilling.

Han understreger dog, at det ikke er alle opgaver, som kan flyttes ud.

– Jeg vil stadig være den, som påstår, at omkring to tredjedele af arbejdet fortsat skal udføres med danske konsulentressourcer tæt ved kunden, siger direktøren, der siden nytår har forstærket konsulenthuset med omkring 20 medarbejdere.

Også IBM arbejder med globale ressourcer. Og direktøren for IBM Global Service, Sven Kolstrup, beskriver det som en sund udvikling for branchen, at der kommer en stigning i aktivitetsniveauet:

– Det kræver, at vi som arbejdsgivere bliver dygtigere til at holde på de medarbejdere, vi har. Det sker ved at udvikle dem. På den måde får vi samtidig dygtigere konsulenter i Danmark, siger Sven Kolstrup.

Læs mere i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere