Topsil-fremgang har kostet kunder og produkter

Den danske halvlederproducent Topsil Semiconducters har ryddet op i både produktsortiment og blandt kunderne, og resultatet kan læses på bundlinien af deres seneste halvårsregnskab, der melder om kanonfremgang.

Der ligger en kraftig oprydning bag danske Topsils seneste halvårsregnskab.

Både kunder og produkter har måttet holde for i bestræbelserne på at få skabt sorte tal på bundlinien.

Fokus på lønsomhed

– Eftersom der nu er meget stor efterspørgsel på vores produkter, så har vi valgt at koncentrere os om at fremstille de produkter, som vi tjener mest på, fastslår administrerende direktør i Topsil Semiconducters, Keld Lindegaard Andersen.

Det betyder med andre ord, at Topsil vil koncentrere sig om at fremstille produkter med størst lønsomhed.

- Vi koncentrerer os om de kunder, der interesserer sig mest for de produkter, hvor vi har den største lønsomhed, siger Keld Lindegaard Andersen.

Han kom til Topsil for et år siden og i den forløbne periode er et forventet og annonceret underskud på 11 millioner kroner for regnskabet 2006 blevet til et forventet overskud før skat i år på mellem 20 og 24 millioner kroner.

Farvel

Keld Lindegaard Andersen vil ikke præcist sige, hvor mange kunder, selskabet har sagt farvel til.

– Jeg kan ikke sige noget om omfanget, men jeg kan sige, at vi har sagt farvel til kunder, lyder dset.

Topsil-direktøren oplyser endvidere, at selskabet også fremover først og fremmest vil fokusere på de kunder og produkter, der giver den bedste indtjening.

Sikre forsyninger af råvarer

Topsil producerer halvlederprodukter, hvor der indgår silicium.

Netop silicium er stærkt efterspurgt på verdensmarkedet, men en råvareaftale, som Topsil har indgået tidligere på året, skal sikre forsyningerne de næste seks år.

– Vi er helt afhængige af vores råvarer, for uden råvarer har vi ingen produktion. Alle er på udkig efter råvarer, så derfor var det utrolig vigtig for os for at få en råvareaftale, siger Topsil-direktøren.

Binder partnerne

Svigtende forsyninger af silicium til produktionen har tidligere givet Topsil problemer, men Keld Lindegaard Andersen mener, at der er sikkerhed for, at den nye aftale nok skal holde.

Den skal blandt andet finansieres med en aktieemission til 33 millioner kroner,

– Der er så stor sikkerhed, som man kan få inden for almindelig jura. Der ligger en aftale, som binder partnerne i seks år, og meget tættere på noget der er sikkert, kan man sikkert ikke komme, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere