Knap så meget charme og selvtillid tilbage i GN

Den gode nyhed, om GN Store Nords salg af høreapparatproducenten GN Resound, blev ledsaget af en ubehagelig mislyd fra den fortsættende headsetforretning. Heldigvis er den nye direktør en mand med international erfaring i salg af forbrugerelektronik.

ComputerViews: Alle har ret til et fedt headset.

Den mundrette reklamelinie fra verdens største producent af headset GN Netcom oser af charme og selvtillid.

Men der var knap så meget charme og selvtillid tilbage efter gårsdagens meldinger fra moderselskabet GN Store Nord, der på én gang annoncerede salget af høreapparat-produktionen i GN Resound, nedjusteringer i headsetaktiviteterne og en helt ny ledelse.

Og aktiemarkedet kvitterede med dyk i aktiekursen på knap syv procent.

Engang lovede det godt

Det lovede ellers så godt, da GN Store Nord i sommer lagde de to selskaber, der producerede henholdsvis headset til kontorer og mobiltelefoner sammen i én enhed.

Dermed blev GN Netcom med et slag verdens største headsetleverandør et par ører foran den nærmeste konkurrent amerikanske Plantronics.

Samme markedsposition var der ikke udsigt til indenfor hørerapparater, hvorfor GN Store Nord samtidig satte til salg skiltet op.

I går meddelte GN Store Nord så, at schweiziske Phonak køber høreapparatproduktionen.

Men samtidig måtte forventningerne til årets salg af headset hos verdens største leverandør skrues ned fra en forventet omsætning mellem 4,1 og 4,2 milliarder kroner til mellem 3,3 og 3,5 milliarder kroner.

Utilfredstillende

Utilfredsstillende, skrev bestyrelsen og kunne samtidig fortælle, at den hidtidige direktør for GN Netcom Hans Henrik Lund forlader virksomheden sammen med GN Store Nords topchef Jørn Kildegaard.

Roden til salgsproblemerne ligger især på det amerikanske marked, hvor kampagnen ”Try’n Buy” foreløbig har kostet GN Netcom 115 millioner kroner til dækning af forventede tab og omkostninger.

Den slags er der bare ikke råd til på et hardwaremarked, hvor både kinesisk masseproduktion og lokale entreprenører som Michael Mathiesen i CellPoint presser på fra alle sider for at vriste markedsandele fra de dominerende leverandører.

Heldigvis er der håb forude for de aktionærer, der er tilbage efter gårsdagens salg af GN Store Nord-aktier på den nye nordiske fondsbørs.

Selskabet har nemlig ansat den 47-årige hollænder Toon Bouten som ny administrerende direktør.

Han har de sidste to år stået i spidsen for en omorganisering af salget i Consumer Electroincs EMEA hos Philips.

ComputerViews er en ny analyseform herhjemme. Læs mere om ideen bag ComputerViews her

Hvis du har forslag eller kommentarer til emner, som du mener, at ComputerViews bør tage op til kritisk behandling, så send os en e-mail på computerviews@cw.dkdk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere